Vampyrer, vampyrer, vampyrer

Vampyr-boken (Blodfejden, för den som är intresserad...) jag skriver går lite trögt, skriver dock ett par sidor typ varannan kväll då jag proppat huvudet fullt med Supernatural eller någon fartfylld film. Jag vill verkligen göra boken bra och dra ut den så långt jag kan, få med så många detaljer som jag orkar utan att somna till förklaringarna, dom som läst mina böcker eller delar av dem vet att jag är förtjust i händelserika kapitel med små mellanrum. Jag skriver ännu med en viss barnslighet men det kanske inte är så konstigt då jag bara är 18 år, jag är ju ingen medelålderskvinna med en litteratur-utbildning bakom mig, ändå så vill jag utvecklas och skriva bättre, men vem vill inte det...? Jag insåg så sent som i förrgår att min bok på hittills 54 sidor har endast utspelats på 2 dagar och redan har huvudrollerna börjat bli småkära, men vad tusan, dom träffades i slutet av sida 9 haha!

Jag får hela tiden tänka efter innan jag skriver i boken, visst det måste man ju alltid för annars blir det skit på papper som vilken idiot kan skriva, mendet är annorlunda med denna. Jag får riktigt sätta mig in i karaktärernas liv och se det genom deras ögon, det är riktigt ansträngande att tänka som en stolt uppstoppad vampyr-härskare utan känslor förutom de hatkänslorna han har gentemot människor. Jag bråkar tex i mitt huvud med härskarens son William som plötsligt inte tycker att människorna är så olika dem, hela tiden måste jag komma på någon smart replik som förklarar hatet mellan raserna och det är bortom jobbigt.


omslaget som ständigt ändras ;)

Jag letar vampyr-filmer, som vanligt, och har svårt att hitta något. Jag vägrar att se något skapat innan 90-talet, Lost Boys från 1987 var gränsen, jag vill helst se filmer från detta årtionde men har svårt för att hitta något. Frostbiten är på väg ner, anses nog vara knäpp men What the hell lixom, och jag har fått tag på The wisedom of crocodiles och Blood: the last vampire (inte den animerade utan den nyskapta).

OM NÅGON HAR FÖRSLAG TILL VAMPYR-FILMER, SNÄLLA GÖR ETT INLÄGG =)

Låt inspirationen, eller vad det nu är, flöda!

Det har hänt lite sen sist, jag har varit hos tandläkaren och lagat ett hål (ska tillbaka nästa vecka för en till lagning), sett på serier i streck, letat som en galning efter filmer och försökt att komma vidare på boken. Just nu går det bra, på två dagar har jag nästan skrivit ett kapitel, jag ser mer och mer hur den röda tråden blir klarare genom boken och jag försöker att se allt vampyr-relaterande material jag kan få tag på. För tillfället har jag kommit fram till kapitel 6. Har sett delar av Supernatural säsong 1, gamla Buffy-avsnitt, och lite nya filmer som inte alls har med vampyrer att göra. G.I Joe såg jag häromdagen och den var riktigt bra ;)

Läsar Vampire diaries på kvällarna och har snart kommit igenom halva boken, den är lite seg och huvudrollen är inte alls som jag brukar vilja ha dem. I varje vampyr-berättelse finns det en mänsklig tjej, en osäker, oskyldig, alldaglig tjej, men i V.D så är tjejen raka motsatsen, en populär bitchig karaktär som aldrig backar. Jag vill hellre ha en sårbar och bekymrad tjej än någon som tror att livet är en öppen scene...



Hur som helst läser jag skiten för att serien kommer ut 10 september, jag vill vara insatt så jag kan sitta och jämföra det hela med boken och ge kritiska kommentarer, har redan en: huvudrollen i boken är blond medan i tv-serien är hon brunett! Supernatural säsong 5 har också premiär 10 september om jag inte har fel, dessutom House säsong 6, Project Runway, Top Model och många fler. Gu vad kul det ska bli att få återförenas med serierna som den serienörd jag är!

Pil-unge och vampyrliknande demoner

Jag och Bine har sett på Avatar, 3 dagar i streck. Vi har sett säsong 2 och tre nu och jag är helt trött i ögonen haha! Tänka sig ;) Det har varit kul och varje gång jag blundar ser jag lilla den flintskalliga pil-ungen och en massa olika element hehe.

Var vid tandläkaren idag, 2 hål hade jag, suck... Fick tid för lagning nästa vecka på tisdag, så hoppas jag överlever...?

Har tillbringat hela kvällen till att läsa och rätta min (gamla?) bok Demonen i mitt liv. När man läser den inser man hur inspirerad utav Twilight den är, för tillfället då jag skrev den tyckte jag inte det men nu ser jag likheterna synligt ;) Men trots det finns det en hel den originella grejer, som dödsbringarna som alla besitter olika krafter som eld, is och alla möjliga saker. Slutnumret blev på 125 sidor och jag tycker om den, måste skryta och säga att det är den bästa bok jag skrivit =D

Jag har tänk länge att fortsätta med uppföljaren men orkar inte, kom 3 kapitel på uppföljaren som hade en lovande historia men jag tröttnade och orkade inte längre =P

I morgon blir det jobb, JIPPI! Ska jobba hos pappa hela dagen, ser inte fram emot att gå upp halv åtta men så får de bli ;)

Film-dag

Jo idag har jag inte gjort mycket... Varit i stan dock, men det är en annan femma... Har sett dramafilmen Franklyn, actionfilmen Far Cry och komedin How to lose friends and alienate people.

Franklyn med Ryan Phillipp i huvudrollen var en konstig film, trodde ett tag att den var helt vrickad men i slutet blev det klart ;) Handlar om Jonathan Preast som lever i en stad som kallas Meanwhile City och är på rymmen efter 4 år på en anstalt. Snyggt drama om bron mellan verklighet och fantasi =)

Far Cry är baserat på data-spelet med samma namn men fann inga likheter direkt. Blev mest irriterad utav huvudrollens jobbiga tyska brytning vilket förstörde de flesta skämten han kastade ur sig. Dock var tjejen från CSI new york med och hon spelade riktigt bra. Jack Carver anlitas för att föra journalisten Valerie till en ö där hämliga gentiska experiment utförs, hans båt exploderar strax efter han anlänt och då bestämmer han sig för att börja slåss tillbaka... blabla, roande film men inte alls lika cool som affichen lovade ;)

How To Lose Friends and Alienate People, underskattade jag stort. jag trodde den skulle vara en tråkig torrboll till film men jag skrattade mig igenom de 90 minuterna av film och ville bara se mer! Sydney (ja det hetar han...) drömmer om att vara bland stjärnorna i Hollywood och han får sin chans att klättra upp till toppen då han får jobbet på Sharp Magazine, men hans honest-over-the-top-humor gör honom inte populär och det blir mer motgångar än framgångar =)


How to lose friends and alienate people, var en klar favorit idag ;)

AVATAR?!

Okej, hjälp mig. James Cameron spelar ju in Avatar nu, jag trodde att det var den Avatar-tv-anime-serien han baserade filmen på men det är inte alls så. Är jag den enda som varit så ovetande? Samtidigt får jag reda på att det blir en Avatar-film nästa år, med bla Jackson Rathbone ifrån Twilight medverkande, som kommer att göras av M. Night Shyamalan! Jag gläds att Jackson ska spela Sokka men att Shyamalan ska göra det hela är oroväckande, jag har aldrig gillat hans filmer... :S


Jackson Rathbone som Sokka i Avatar-filmen 'The Last Airbender' som kommer 2010

Den långa väntan

Jag väntar ännu på beställningen från CDON, vanligtvis tar det bara 2-3 dagar att få hem det men snart har det gått en vecka sedan jag beställde det hela :( Något annat jag väntar på är den förlängda versionen utav Underworld. Tänk att jag får vänta 3 dagar på att få se 5 minuter mer utav filmen! Men jag gillar verkligen filmen och kan nästan replikerna utantill, att få veta att det finns en Unrated version var verkligen roligt =)

Uttråkad som jag varit nu i över ett dygn så fixade jag omslaget till Underworld-dvdn. Den är nämligen en bränd version, den första brända filmen jag fick, som går att ses på vilken dvd som helst vilket är awesome ;) Hur som helst så var omslaget ett vitt papper som jag klippt ut bilder till, den såg förfärlig ut så jag bestämde mig för att kopiera omslaget från internet och sedan skriva ut det för att sedan klistra över det till omslaget. Jag gillar slutresultatet även fast det blev färglöst =)


Så här blev det, bilderna tog jag ifrån Ginza som har bra kvalitet på omslagen =)
Tänk vad uttråkad jag kan bli och göra något sånt här, haha!

Ännu en beställning

Ja nu har jag beställt igen ifrån CDON, och min "partner-in-crime" blev Bine ;) Det var fraktfritt så jag passade på att beställa nu =) Jag är ju besatt i vampyrer, serier, filmer, böcker... you name it, så jag sökte på internet och hittade fram till en serie som ska komma i höst: Vampire diaries. När jag sett trrailern (såg hyfsad ut) så fick jag reda på att serien baseras på en bok, så lilla duktiga Mia sökte, hon sökte och hon hittade: Vampire diaries av L.J Smith.Tydligen så skriver han bara om vampyrer och övernaturligt, ME LIKEY! Enligt skriverierna så gjordes Vampire Diaries före Twilight, böckerna verkar väldigt lika men ändå olika. Historian är om en vampyrsnubbe som blir kär i en tjej och sedan får han (snygga!) bror nys om det hela och vill plötsligt börja tävla om hennes kärlek... Så jag beställde Vampire diaries som innehåller två böcker i en, dessutom en annan samlingsbok han skrivit som heter Nightworld vilket infattar 3 böcker i en! För Bines del blev det Alex Rider i stora lass, eller ah, två böcker ;) Kul att hon oxå beställde, jag älskar att beställa =)


Här är den boken jag beställde =)

Missledande till en början

Jag vet att den senaste tiden bara gått åt till att prata om anime-serier och det blir väldigt tjatigt men... vad in i bövulen ska jag göra annars med min tid?! Jag skrev som en maskin igår efter att ha sett halva GhostHunt serien och blev riktigt lycklig att jag äntligen kommit lite längre på min vampybok. Linkin Parks gammla album har kommit in i iPoden så dom spelas 24/7 hehe. Jag går ut och går minst 2 gånger per dag och igår var jag och mamma ute och cyklade i 30 minuter så det känns iaf som att man får motion ;) Har sett klart GhostHunt som var på 25 avsnitt med 8 olika övernaturliga fall och till min (förvånan?) var det inge kärlek i serien, det stod på beskrivningen till serien att det skulle vara kärlek med i bilen men det var fjuttig barn-kärlek som var med... suck...

Nu till en serie jag börjat sett idag, gillar ni inte att läsa? Tja låt bli då! :D Den heter Ga-Rei Zero, världens konstigaste namn som jag glömmer hela tiden, och är VÄLDIGT krånglig. Till en början såg man några personer och så en kille... Tooru?... som man tänkte att jaha det är huvudrollen. Men icke sa nicke! Han och alla i hans grupp dog i första avsnittet! Dessutom i andra avsnittet presenterades en massa andra människor och man ba, okej det här är huvudrollerna, och så dör en del av dem också! WTF! Efter andra avsnittet följer tillbakablickar på personerna från avsnitt två och det handlar (nog) om en tjej som heter Kagura vars familj besitter på exorcist-krafter som används till att döda demoner, Kagura ska en dag ärva den stora kraften men tills dess jobbar hon för en övernaturlig organisation. Första och andra avsnittet var i full fart med action, galna demoner, eld, heligt vatten och en massa högteknologiska vapen. Hade det här gjorts till en riktig dramatisering hade jag STARKT sett den med stort intresse! Det finns 12 avsnitt i serien och det verkar inte finnas fler säsonger, men det är väl bäst så =P Jag ska ju trots allt gå vidare till nästa serie snart HAHA!

Ga-Rei Zero's Kagura

Ännu fler serier...

Har tagit hem bara första avsnitten ifrån 3 olika serier, eftersom jag inte vet om dom är bra och så tar det så hiskeligt lång tid innan jag får ner hela säsonger, upp till 4 dagar kan det ta... Hur som helst har jag sett igenom tre serier, eller ja, deras första avsnitt iaf =)



Ghost Hunt, handlar om en tonårstjej som under en olycka tar sönder en dyrbar kamera och eftersom hon inte kan betala för den får hon jobba av pengarna för en kille som leder en undersökning av spöken på skolan. Hon hjälper honom att lösa mysteriet och får sedan jobbet som hans assistent. Serien är på engelsk dubbning och huvudrollens röst är jobbigare än Paris Hilton kombinerat med Hannah Montana, men trots det gillar jag animeringen och stunddels är det faktiskt läskigt ;)

Darker than Black, är ännu en framtids-historia om två skapelser som kallas Contractors och Dolls. Jag fattade inte mycket men det pågår ett krig mellan dessa raser och människorna befinner sig mitt emellan. Huvudrollen Li är cool i svart och animationerna är något löjliga men helt okej.

Blood +, är en serie som jag tänkte se då jag tittade runt efter liknande serier efter Vampire Knight och nu har jag sett två avsnitt och vill se MER! Saya är en japansk tonåring som bara kan minnas ett år tillbaka av sitt liv, hon börjar minnas få minnen då hon möter en mystisk och skrämmande man, vet ännu inte vad han heter, och då hon attackeras av ett monster så dödar hon den utan någon som helst ansträngning. Det pratas om att hon är ett vapen och att regeringen finner henne dyrbar, jag gillar denna serie som också är på engelsk dubbning och till stor förvånan låter det okej =)

Jag har inte bara sett på serier, eller ja kanske inte... Har hjälpt till ute och varit ute och gått, hittade Tiger i änget så han hängde med hem hehe. Igår gjorde jag mat, Wook med nudlar o bacon =) Ikväll är det mamma som gör någon konstig champinjon-grej o i morrn ska brorsan göra sina ädelostbiffar, mums! I morgon kommer del 1 av säsongsfinalen av SO YOU THINK YOU CAN DANCE!!

En dag i stan'

I morse väckte mamma mig med orden: "Vakna! I dag åker vi till visby! Upp och hoppa!". Så jag gick ner (efter en kvart...) och åt frukost, klädde mig, sminkade mig och satt mig i brorsans BMW. Och så startade inte bilen. Hej då visby, tänkte jag. Men så lyckades mamma få "låna" sin bil som pappas bror Ingar lånar för tillfället och vi var i stan kvart i elva =) Köpte två t-shirts och sedan hårfärg till min fula utväxt, hittade inget mer :( Men fick iaf äta max-mat med hela familjen nere på hamnen och sedan fika med moster Ulrika, Magnus och Johan, det blev en riktigt lyckad dag.

Måste bara berätta vad mamma trodde... hihi... Ni vet Beyoncés låt "Halo"? Mamma trodde allvarligt talat att hon sjöng "Hello"! XD Jag höll på att garva ihjäl mig då jag sjöng: Hello, hello, hellooooo till låten haha!

Har fått min nya hårddisk =D 400GB för 300kr! Ska ha alla mina spel på den, alla sims är borta nu så det finns minst 30GB ledigt på varje hårddisk :S men det går inte att installera om dem så... bye bye sims :'(


Lila "eco"t-shirt 99kr, hårfärg 85kr & Blå t-shirt 49kr

Anime madness

Efter min första närkontakt med en anime-serie var jag tvungen att fortsätta leta efter flera roliga och snyggt gjorda serier, det har gått ett tag nu och jag har sett igenom ett fåtal och tänke berätta lite om dem:

Vampire Knight:

Den första serien jag såg igenom och vilket blev början till intresset för anime, jag gillade verkligen animationerna och har alltid älskat vampyrer. Varje avsnitt hade mer eller mindre action i dem och jag var riktigt nöjd med dess helhet, man blev lätt fäst vid huvudrollerna och fångad utav deras förflutna. Tummen upp till denna!

Death Note:

Denna vrickade serie om en skrivbok som man kan döda med var inget speciellt i början, men efter något avsnitt kunde jag inte titta bort. Shinigamis, dödsvärldar och en kamp mot rättvisa från två perspektiv blev en fångande faktor då huvudrollen var skurken. Animationerna var mörka och hade släta och raka linjer, jag tyckte mycket om dom och trots att jag hatade hur serien formades efter första säsongen så skulle jag glatt se igenom den igen!

Trinity Blood:

Rörig historia utspelas i framtiden då vampyrer, människor, robotar, vampyrrobotar och féer existerar. Prästen Abel (han är robotvampyr typ...) arbetar för någon konstig organisation och hjälper människor (för det mesta) på deras resor då dom anses hjälplösa. Som sagt fattar jag inte så mycket, allt är så invecklat och ingen vet längre vem som är vad eller vilka som arbetar på den goda sidan. Jag gillar en snubbe, Tres (han längst fram på bilden) som är en robot. Men annars tycker jag att serien är överarbetad och behöver rensas, det blir för rörigt med påven, drottningen, vampyrer, robotar och ja, ni fattar...

Hellsing:

Löjlig animation om en renrasig vampyr som springer omkring och dödad gastar och vampyrer, det är tydligt att ingen tagit tiden på detaljer och man orkar inte se hela serien då den andra huvudrollen Victoria ser ut som en billig 15-års-kopia av Sailor Moon med röda ögon. Jag orkade aldrig se klart den här serien och tur var väl det, jag vill ha färska animationer, inte något som ser ut som en tecknad serie från 90-talet.

Devil May Cry:

Serien är baserad på spelen med samma namn, själv har jag verken hört, sett eller spelat spelet men serien gillar jag. Allt handlar om devil-jägaren Dante, en man hälften devil och hälften människa, som äger en fastighet vid namnet Devil May Cry och tar åt sig ovanliga fall i staden. Jag gillar animationerna, tycker Dante är riktigt snygg vid vissa tillfällen och dom andra partnerna som han får senare i serien är riktigt skickligt gjorda och liknar karaktärerna från serien enligt Google-sökningarna jag gjort ;) Jag tycker om serien, blod, monster, muskler och bystiga kvinnor finns på menyn och gör ingen besviken =)


Här är Dante från spelet, visst är det inte riktigt en kopia om man ser på serien men ganska bra gjort ändå ;)

RSS 2.0