GOTT NYTT ÅR!



Mellandagsrea

Kom hem för en timme sedan efter några timmar i stan, jag hittade nästan direkt en bh med min mammas hjälp =) Det var på malmgrens på adelsgatan och där hade jag inte gått själv om inte hon varit med, bh:n skulle kosta 400kr men var utread för halva priset, gissa om jag blev glad ;) Vi yrade på öster, åt lunch på max med resten utav stans småbarnsfamiljer och drog till sist till skarphäll. Här är fynden:


Ally McBeal säsong 1 (99kr), Marked pocket (69kr), Bh (199kr),
Bäddsett (129kr), Eltandborste (29kr) & Målardukar 5st (49kr)

Dvd-säsongen och boken köpte jag inte i stan, dom kom hem i brevlådan idag ifrån CDON =) Jag vill ha fler bäddsett och blev kär i motivet till den jag köpte på Rusta :) Eltandborsten tyckte jag var en kul grej, har alltid velat pröva en sådan och för 29kr gör det inte så mycket om den är kass ;) Fler målardukar behövde jag, även fast jag fått utav Bine så behöver jag flera platta dukar som jag kan göra misstag på ;)

Ikväll ska jag mysa, alla åker till stan för att äta middag med pappas syrra Marianne men jag är en liten svidkärring och stannar hemma. Jag var på Willys (eller sprang igenom rättare sagt) förut och slängde i wook i min korg, wook, nudlar och bacon blir det ikväll =) Handlade chips, dip (MIN DIPP inte mammas, yeah!) och en jumbocola, gud vad gött jag ska ha det ikväll! Det blir som en lill-nyårsafton inför den stora i morgon ;)

Tråkig tisdag

Vi åkte aldrig till stan idag, mamma kom inte hem föräns klockan var tre så då bestämmde vi att vi skulle åka i morgon istället. Så idag har jag inte gjort ett smack ;) Jag har sett på Dead like me, både serien och filmen, såg nyss den tredje Pirates filmen på brorsans platt-tv och tidigare ikväll såg jag The final destination. Jag vet, dom  filmerna borde ta slut men tror att det inte blir så många fler efter den här som var den fjärde i serien. Jag hade glömt hur otroligt grymma dödsscenerna var i Final destination-filmerna, fick många idéer till hur folk ska dö i min bok ;) Rekomenderar starkt Final destination, man vet ju att alla kommer att dö, inser man inte det kan man lika gärna kalla sig själv för efterbliven haha! Men trots den vetskapen så ser man allt med mycket blod, knäppa händelser och med skitbra musik i bakgrunden =)


nog the FINAL destination för filmerna ;)

Har ännu inte skrivit något idag, kanske kommer det senare men har tagit det lugnt med skrivarfingrarna. Måste nog snart gå och lägga mig dock om jag ska vara inne i stan till kl 10 =P

Tjillevippen!

En måndag

Det har regnat till mesta dels hela dagen idag, har inte gjort så mycket fast hann med en hel del känner jag. Åt frukost för första gången på flera veckor, jag äter aldrig frukost för jag anser att det är onödigt när man går upp vid 11 och lunchen kommer 12. Åkte med Leo upp till Hemse för att handla grejer, var på Färghuset, Konsum, Ica och Systembolaget. Ska testa ett "nytt" balsam som sägs ge håret återfuktning som varit jätteslitet, det är väl definitionen på mitt hår: slitigt. Det är bäst för balsamet att det funkar, det kostade 33kr ;)

Åkte upp till mormor efter all handel var klart, där träffade vi moster Ulrika och Lena. I morgon ska mamma och hennes syskon samlas och träffas i kyrkan för en konsultation, efter det så ska vi in och handla lite på mellandagsrean och jag ska försöka att hitta en bh. Tänk så svårt det kan vara att hitta en jävla bh... På tal om pengar så fick jag svar ifrån CDON som förklarade ursäktande att jag skulle få tillbaka mina pengar och det har jag fått nu ikväll, så nu e Mia glad =)

Har skrivit, får se... 6 SIDOR ikväll! Det flyter på som fan! Jag går igenom ett kontrakt som min huvudroll, framtida lieman, ska skriva under men kan inte göra det föräns efter hon läst hela. Jag kom på att istället för att skriva någon formell text så berättar hennes mentor hela kontraktet muntligt, det blir lättare att läsa och OTROLIGT lättare att hitta på på det viset. För stunden är boken ganska rolig, men jag vill inte bara att den ska vara rolig. Den ska vara läskig, kul, dramatisk, en perfekt blandning utav galenskap och formaliteter, ungefär som Supernatural.

Tänk vad jag hittar på i boken, som tex namnet till det jobb som liemännen gör kallar jag: själtagande. Det var ett simpelt men perfekt namn till det hela, kontraktet är upplagt på ett A4-papper som jag kluddrar på ständigt. Kan jag bara pusha mig själv att skriva fyra-fem sidor per kväll så ska det nog gå ann med boken, så som jag tvingade mig själv att skriva En romans med en idiot som blev klar på en månad ;)

Sist på min "att nämna"-lista är att jag såg filmen 'Dorian Gray' ikväll. Jag blev så glad när jag hörde att karaktären skulle få sin egen långfilm för några månader sedan, hittills hade jag bara sett karaktären i The league och blev lite smått kär i honom. Själva grejen med "jag-åldras-aldrig" tycktes väl vara likt en vampyr för mig så det var väl därför jag gillade honom... Hur som helst var filmen okej, lite för dramatisk och mörk för min smak men Ben Barnes var superbra som Dorian. Gillar man sex och död så ska man se den, men som sagt så blev jag inte så himla imponerad som jag trodde jag skulle bli. Jag håller mig till Dead like me ett tag till ;) Måste se vidare på serien Reaper, såg första avsnittet idag och tänk vad rolig den serien är. Men vad lång tid det kommer att ta för mig att få tag i alla avsnitt....

Godnatt!

FÖRBANNAD!

Nej nu blir jag pinnig! (som ofta förekommer i det gotländska ordförådet). Jag var inne och kikade på min beställning på CDON, två böcker köpte jag för över två veckor sedan och väntar ännu på att dom ska anlända i brevlådan. Hur som helst så stod det att min beställda bok, Marked pocket för 69kr, blivigt annullerad. Jag hade ingen aning om vad det betydde så jag skickade ett mejl, nu har jag fått ett tillbaka:



Jag vill inte ha någon jävla rabattkod! Jag vill ha boken jag redan betalt för! Jag har inget annat än respekt för CDON, jag handlar regelbundet på sidan och det har aldrig varit något krångel, fram till nu! Vad ger folk rätt till att sno mina pengar och skita i att leverera det jag beställt? Och varför kan dom inte skicka en ny bok? Kommer dem att få en smäll på fingrarna utav chefen om dom skickar ut en sketen bok för 69kr?! Jag skickade just ett svar och hur dom agerar därifrån får dom bestämma, jag vill inte att dom kör över mig och tror att allt blir bra bara för att dom skickar en rabattkod...

Lite förbannad ikväll som ni märker, konstigt ;)


Dead like me

Det har varit en konstig dag idag, min familj skulle åka upp till mormor och morfar för en fika och umgås lite. Men när vi kom innanför dörren skrek min mormor att morfar ramlat ihop, hans andning upphörde någon minut efter att vi anlänt och för att göra en lång historia kort så avled han. Det är alltid märkligt när en släktig går bort, jag känner mig alltid lika tom inombords när jag får höra eller bevittna det. Jag undrar om något är fel på mig eftersom jag aldrig riktigt reagerar, visst har jag aldrig varit så nära till mina släktingar som dött men ändå. Fast det kanske var bra att jag inte började att gråta eller stod och tittade på, någon måste ju ta hand om mormor genom hennes sörjande. Det som nästan skrämde mig var hur oberörd jag var utav händelsen, inte bara psykiskt utan fysiskt, det var nästan som så att jag ville se och veta allting som gjordes för att hjälpa morfars hjärta igång. Antar att det har att göra med mina dumma skriverier... Hur som helst, må han vila i frid, Willy Cedergren.



Har skrivit lite idag, det går rätt bra på den nya boken jag skrammlat fram. Ironiskt vis handlar den om döden, känns lite konstigt att skriva på den. Det är en gammal bok jag grävt fram och gjort om, storyn är som så att en tonårstjej är med om en olycka och är inbokad att dö på liemännens lista. Men hennes lieman ger henne ett val, antingen dör hon på stört eller så blir hon en lieman och behåller sin männskliga kropp. Hon går med på att bli en lieman utan att veta någonting om själva uppgifterna eller konsekvenserna, i blandningen finns hennes otroligt snygga odöda mentor och personliga lieman Donovan, hennes kropps konstanta förvirrning mellan livet och döden, hennes männskliga från-och-till pojkvän Logan och hennes överbeskyddande föräldrar som inte har en aning om att deras dotter samlar in själar runt om i kvarteren... Låter det bra? Jag försöker att inte få det att låta som Dead like me (Mitt liv som död, tv-serie) vilket jag har sett på igen under julen för att få inspiration. Som vanligt är hela baktanken med det hela att det ska uppstå en romans mellan huvudrollen och hennes mentor, det kommer att bli dramatiskt med MEGA-svart humor, roligt, pinsamt och dråpligt.


självklart har jag redan gjort en framsida ;)


GOD JUL

GOD JUL ALLA BLOGGARE OCH BLOGGLÄSARE!
ÄT GOTT OCH VAR SNÄLLA, PEACE!




Lite sent

Mm det är sent, men så är det när man sitter och skriver och tiden springer iväg. Jag har aldrig sett Bridget Jones dagbok så det gjorde jag ikväll, eller ja tvåan i alla fall för ettan såg jag igår ;) Efter filmen började jag att tänka på min älskade bok jag skrev, en romans med en idiot, och blev så sugen på att skriva vidare på tvåan. Fick en del idéer och skramlade fram tre sidor i Word. Jag har varit så insatt i dramatiska historier, dom senaste böckerna jag skrivit på har ju trots allt handlat om ångestfulla mutanter, kärleksgalna vampyrer och levande statyer så då börjar man att sjunka i ett hål med kvicksand. Jag tänker alltid på en massa händelser som skulle kunna hända i böckerna men det är enklare att tänka på dem med ipoden i öronen än att skriva ner dem =P

Har städat idag, det var ruskigt tråkigt men var nödvändigt eftersom båda päronen jobbade idag. Jag är officiellt pank, eller ja, 17 kronor finns väl kvar. Fick köpa en julgran idag, vi hugger alltid ner våran egen gran men det är bara att inse: finns det en meter högt täcke utan snö är det lite svårt att hitta granar på lilla Gotland ;) Jag föreslog lufttryck men min bror nappade inte på den idén =P Väntar på den sista julklappen till bror, vi köper aldrig till varandra men eftersom han gett mig en ny datormus och matta så ville jag ge honom något. Tacka CDON för snabb leverans ^.^

Var ute och tog några bilder idag igen, höll på att trilla på rumpan när jag i min kärring-gång hasade mig fram tvärs över vägen för att komma närmare mina objekt att plåta. Men som tur var så brukar jag aldrig ramla på rumpan framför en publik, fast vem vet, ortens fyllo kanske såg mig? ;) Här kommer några bilder iaf:


Stod mitt i vägen när jag tog den här bilden, kul om det kommit en
bil och kört på mig XP



Garvade som tusan då jag stack ut huvudet och fick se det här!
Ursäkta den dåliga humorn, men sån är jag XD



En lite mer seriös bild, tänk så fint snön ligger över dom nakna
grenarna =)

Godnatt!


Kul i snön

Jag tycker inte om vintern, även fast jag är född på vintern, jag gillar höst bättre. Men gud vilken fin dag det har varit idag! Solen har skinit och det har både varit vindstilla och snöandet har upphört =) Känner mig riktigt uppåt idag, så det blev en hel del bilder på den promenad jag och Bambina tog till änget:


Söta Bumbi =)


Lincoln hälsade glatt idag ^.^


I änget, riktigt vackert var det där!


Syns texten? Skrev iaf 'God Jul' med stövlarna ;)


När vi kom hem ville kisse Hugo komma in i värmen =P


Jasper på tork

Japp, målade just klart ännu en till tavla, en tavla med Jasper (Jackson Rathbone) som motiv. Det blev inte riktigt så likt som jag hoppats på men bortser man från att se liknelsen så är den väl fin ändå ^.^ Det blev lite kris i målarfabriken då jag fick använda marinblå för både brunt och svart var slut, men så länge färgen är mörk så är det väl okej =P Tappade tavlan en gång på slutet, fick den över mig, men som tur var så var det min arm som tog illa till i fallet och inte tavlan ;) Min arm blev blå men tavlan förblev intakt =)


Denna åker kanske upp på väggen... kanske.

Är hemma i morgon också, så trevligt =) Ska gå omkring och mysa och försöka ta mig ut i snön igen, hoppas det inte blir något oväder som det varit idag :( I morgon kommer Bine hem, JUBEL! Längtar efter flum-kväll =D


Work work som dr. Alban sade

Har jobbat som en galning ända sedan jag kommit hem ifrån Stockholm, det är riktigt najs att tjäna pengar men otroligt uttröttande. Jag vrider kroppen nästan ur led, lutar huvudet så att när jag äntligen reser på det så blir jag alldeles yr, känner mig som en jäkla slav haha XD Fick äntligen göra klart kupongerna som jag arbetat med nu i två dagar, skönt att få det ur vägen även fast det inte var så bråttom att få iväg det :P



Här är kupongerna (ovan) jag arbetat med, bestod utav ett block med kuponger som jag snittat upp och sedan limmade på den vita sidan utav bilden med tjejen (jäkla porr-bild haha). Det tillhör Palmolives nya duschcreme som man kan få 3kr rabatt på, kul va? ...Nej.



Så här ser det oftats ut när jag är i farten, jobb med kuponger, iPod i öronen, limpistol i högsta hugg och när det inte finns tillräckligt med jobb eller bara en tråkig fika så sätter jag mig ner och kluddrar. Det är trots allt ett tryckeri jag befinner mig i så det känns lite onödigt att fråga ifall dom har något papper jag kan få kladda på ;)

I morgon är jag ledig, kupongerna som jag skulle jobba med hade ännu inte blivigt limmade så det fanns ingen mening med att släpa med mig in till stan. Snart har jag fått ihop 4000kr iaf på jobbet, funderar på att investera det hela i datorn, vill ha en bra dator att spela på och kunna få igång saker som inte alls funkar på min data idag. Men vet inte om jag vill spendera vartenda öre på att göra det, det är ju kul med annat också. Måste in till stan i helgen och handla bh och sånt, så pengarna som jag fått förra veckan i födelsedagspresent kommer nog att spenderas drastiskt =P



Ser på anime-serien 'Darker than black' som jag fått av Bine. Gillar verkligen huvudrollen Hei, han e så skitzo i sin personlighet, på dagarna är han en alldaglig snäll leende utbytesstudent och på kvällen blir han en mörk och farlig snubbe man helst inte möter i gränden. Det är ännu lite svårt att hänga med i svängarna, för att inte tala om texten! Det går så snabbt att jag knappt hinner läsa, för att göra det svårare för min lilla bäbis till data så är serien i ett 720-format vilket är högupplöst och jobbigt att spela upp. Fast hittills har det gått bra, man får ta det lugnt bara och vara tålmodig ;)

Ska vara uppe en bra stund ikväll och sova gott i morgon ^.^


Home sweet home

Det har varit jättekul att spendera födelsedagen och helgen med Bine i Stockholm! Men det är riktigt gott att få komma hem till lilla Gotland ^.^ Vi har flabbat, sett på en massa anime, shoppat och skrivit en del. Jag hittade (med Bines hjälp) kläder till både julafton och nyårsafton samt en söt alldaglig t-shirt ifrån Gina Tricot =) Jag är ingen jätte-shoppare men är det med Bine så är det nästan säkert att jag hittar något och blir riktigt nöjd för det efteråt.

Det hann inte att gå länge efter att jag kommit hem tills jag beställde ifrån CDON, jag kan inte hjälpa det! Jag ville ge mig själv en födelsedags present/julklapp så jag beställde två böcker och en tv-serie, allt det gick på under 300kr med lite hjälp utav 50kr rabatten jag fått sedan tidigare =P

Nu ska jag lägga över anime serier som jag fått utav Bine, här ska banne mej ses japansk anime! XD


Och så var man 19 år

Vaknade inte allt för fridfullt i morse, kattfa... Jag menar Hugo, lyckades komma in i mitt rum och slå ner ljusstaken i fönstret så den är förstörd nu =P Slängde ut honom och somnade om, är ensam idag fram tills två. Ska packa och fixa med mobilen och ipoden så att allt är klart när jag ska åka med båten till Bine som är i Stockholm. Hade först tänkt att ta det lugnt idag, mysa och så men eftersom päronen inte ville vara hemma och ville inte ha dåligt samvete så tyckte dom det var perfekt när Bine föreslog att jag skulle komma och hälsa på henne ;) Det ska bli kul, är något nervös eftersom jag inte reser så ofta men nu är ju Bine med hela tiden och jag åker båt med päronen båda resorna =)


Jag må jag leva hehe. hittade den här tårtan på google, riktigt fin men
man får ignorera dom skrivna '50' siffrorna, än är jag inte 50 ;)

Har inte fått någon rolig present, min present utav päronen blir pengar både kontant och på kontot. Det är bra med pengar, jag kan köpa vad jag vill och så men nån gång hade det varit kul ifall dom kunde hitta en grej på min önskelista eller något annat. Ser fram emot att se vad Bine hittat på, jag förväntar mig inga dyra presenter, vill se hur mycket hon har hinnit ladda ner åt mig ;) Får se om mina kläder får plats i väskan om jag tar med datorn...


Twilight & passande musik

Jag vet inte riktigt varför men i natt har jag drömt om Twilight. Det känns som att det var ett tecken, ett tecken till att fortsätta läsa boken och se filmen så jag har det ur vägen. Först drömmde jag om att jag letade efter julklappar och hittade en massa Twilight-prylar och vipps så hade jag hamnat mitt inne i Twilight. Alice var med min mamma, Edward var ute och handlade, Jasper hjälpte mig med att hitta något och resten av gäget visste jag inte vart dom var. Senare så träffade jag Edward och det spelades upp som en scen ur första filmen fast ändå inte, det hela slutade med en kyss och då ringde mitt alarm ;)

Skrev en hel del igår, fem sidor =) Ska försöka fortsätta idag, gjorde ju nytt kapitel precis innan jag slutade skriva. X Ray Dog's musik hjälper en hel del, lyssnar som en galning på Here Comes The King men har hoppat över till andra låtar eftersom att den patriotiska känslan inte riktigt passar in i boken för tillfället. Då jag inte behöver intressant musik som tex när huvudrollen är rädd eller förvirrad så lyssnar jag på 'New prespective' av Panic! At The Disco, den är perfekt till bakgrundslåt då jag sätter mig in i en förvirrad tonårings huvud =P


Fringe och episka sånger

Leo lyckades fixa internet, JIPPIE! Så jag har börjat fått ner nya säsongen av Fringe, första avsnittet var verkligen lovande och jag är verkligen inne i serien nu ;)



Jag hittade äntligen min låt, en låt som jag letat efter i några dagar (dock bara det men ändå) ända sedan jag såg en trailer med den på YouTube. Det är en riktigt episk låt, gruppen som gjort den gör tydligen musik till trailers som tex Pirates of the Caribbean, Twilight, Saw, The hulk, Elekta... You name it! Låten jag älskar heter Here Comes The King och är skapad av gruppen X Ray Dogs, man kan verkligen höra hur deras låtar är menade till storslagna filmer och det är svårt att inte bli lite patriotisk när man hör dom fantastiska körerna kombinerat med trummor, gitarrer och techno =)

(klicka på låttiteln för att höra låten)

Har skrivit ikväll, gjorde som Bine gjorde förra gången, sade åt mig själv att skriva i 30 minuter. Har skrivit i snart en timme, har bara åstadkommit tre sidor hittills men det blir bra =) Skriver på min nya bok, Statyn, och jag vet fortfarande inte vad handlingen riktigt är men jag skriver bara för att det är kul så det får bli vad det blir ;)


Internet-lös

Japp, jag har inte haft internet sedan i söndags kväll. Tråkigt som attan, har sett nästan hela Fringe-serien snart eftersom jag har haft så himla tråkigt. Nu sitter jag och skriver på brorsans dator, lär nog låna den igen om jag inte får tillbaka internet. Tänk vad beroende man är utav internet...

Vi får se om jag lyckas komma upp till Bine i stockholm i helgen, fyller ju år på fredag så vi tänkte hitta på något, tror inte att päronen ska åka upp så jag får göra allting själv i så fall. Grejen är den att jag hatar att kräva dem på pengar, det är nog med att dom bygger kök, jag fyller år och julen kommer runt hörnet. Jobbigt att pengar jämt är i vägen, jag blir iaf 2000kr rikare i slutet av december för jag har jobbat lite =P


Sega torsdag

Japp, jag och Jennie kom upp vid 1 idag. Det var riktigt jobbigt att vakna upp och se att halva dagen sprungit iväg. fast eftersom inget speciellt stod på dagens "att-göra" lista så var det inte så farligt. Jag har visat Jennie det mesta inom Anime-väg som jag kikat på, dessutom såg vi nya American Pie-filmen men den var inte riktigt så bra som dom tidigare =P

Mår inte så bra. vet inte om det är en förkylning men armen och resten utav kroppen smärtar, det är väl en bi-effekt ifrån vaccinet. Bara att hålla ut och ta det lugnt... Jag som ville sola *suck*

Har kommit på en ny idé till en bok, men den är ännu lite utsuddad i kanterna och är långt ifrån en fullständig story, fast det skulle vara kul om jag kunde utvecka det hela och börja skriva på allvar igen. Allting handlar om en staty, en staty som blir levande. Mycket mer än så har jag inte kommit, har tänkt på "gargoyles" men vet inte hur jag kan fortsätta. Antingen ska det bara vara en levande staty eller så ska alla i en stad vakna upp, vi får se hur det blir...


En "promo" jag gjort ;)


Ont i armen

Snart ska jag iväg och jobba på pappas jobb, tog vaccin-sprutan igår och det gör riktigt ont armen. Hela natten ville jag ligga på vänsterarmen men det gick ju inte eftersom det är där det gör ont. Drömde mardröm i natt, vaknade mitt i natten med hjärtklappning efter den hemska händelsen i drömmen. Jag lugnde ner mig med Disney men det var ändå läskigt =S Får se hur det går idag, än så länge har jag inte ont någon annanstans än i armen, får försöka att inte lyfta så mycket idag, men det kommer jag nog att göra ändå...

Ikväll kommer Jennie hem till mig =) Det är på tiden, vi har planerat det i snart tre månader ^.^


RSS 2.0