3 dagar, 111 YouTube klipp senare...


111 YouTube klipp tog det för att komplettera serien Death Note på 37 episoder med 3 delar till varje avsnitt. Jag mår relativt dåligt för att huvudrollen dog men nu var han trots allt ond. Men som många andra tyckte jag att serien skulle få sluta då den värdige motståndaren "L" blev mördad, vilket hände en bit efter mitten av serien. Jag erkänner att jag grät både då L blev mördad utav Light och sedan i slutet då Ryuk skrev in Lights namn i sin Death Note. Serien var så invecklad och storslagen och mörk att jaf inte vet vad jag ska ta mig till efter denna upplevelse. Jag fullkomligt ÄLSKADE då Light blev avslöjad som Kira i slutet och i hysteri skrek åt dom andra i rummet och samtidigt stoppade upp sitt eget blod, trots att detta bara var anime och skådespelare stått i en studio och spelat in det hela så var deras utförande brilliant!

Påstridiga ungar och vrickad serie

Först och främst har vi haft över några fastlänningar som sovit i vår husvagn. Dom är väldigt trevliga och intressanta, dom har tre barn i åldern 11, 6 och 2. 2åringen går efter mig hela tiden och jag får förhindra henne från att riva mitt rum och stoppa nagellack i munnen, det är nästan ett heltidsjobb och jag känner mig som en mamma... Man skulle ju kunna tänka sig att mamman kunde hålla bättre koll på ungen? Föräldrarna låter henne gå omkring fritt medan dom båda går iväg antingen för att rida eller göra andra aktiviteter med mina föräldrar, har jag blivigt barnvakt eller??

Har nästan sett klart serien Death Note. Jag ser den över YouTube så det är hur många delar som helst, är tex på episod 35 del 3, you get it? Finns till episod 37 tror jag. I början såg jag på original versionen på japanska med engelsk undertext men sedan fanns det inga japanska kvar så det fick bli engelsk dubbning. Jag gillar rösterna, det var en jag avskydde men han dog så då var det ur vägen. När serien började var Light 17 år, nu är han 24 år, tänk vad snabbt dom växer upp XD Serien är invecklad och full med onskefulla gärningar, så om man ska fatta allt så får man se varje avsnitt med spetsade öron. Tänk att en person kan vara så EVIL och samtidigt spela god för att ingen ska misstänka honom, han är f-n dubbelagent haha! Han är polis och jagar universal-brottslingen Kira som han i själva verket själv är, farligt dubbelspel uppstår hela tiden med nya fiender. Min favorit dog!! Hatar att han blev eliminerad men THE SHOW MUST GO ON...


ondskefulla Light Yagami

Min favorit, den snabbtänkte och konstiga "L"

Konstigt, skrämmande och... brilliant!

Har börjat sett lite mer anime nu, började att se anime-sience fiction serien Ergo Proxy men orkade inte mer än till avsnitt 5 typ för allt blev så invecklat och huvudrollen som jag avgudade var inte alls med så mycket. Så jag drog vidare till nästa serie: Death Note. Det är en japansk anime-serie som utvecklats från manga till anime-serie till sedan 3 filmer (plus att det kommer en amerikansk film-version snart men den lär vara skitdålig =P). Hur som helst handlar det om Light Yagami i Japan som är en uttråkad high school-kille, han hittar en bok vars instruktioner tyder att om han skriver namnet på någon han vill döda så kommer det att inverka inom 40 sekunder. Först tror han inte på det men efter två demonstrationer då han lyckas döda först en gärningsman som håller en massa personer gisslan och en annan som våldtar en kvinna, så blir han övertygad. Han fortsätter att döda dom som han tycker inte längre förtjänar att leva, avskummen och dom oåtkomliga i Japan. Men polisen och den mystiska detektiven L vill stoppa honom och det tvingar Light till att trappa upp med dödandet och han planerar allt in i minsta detalj så att han inte ska åka fast...

Det här är den mest galna, knäppa, odrägliga, konstiga, skrämmande serie jag någonsin följt och jag ÄLSKAR DEN! Light planerar tex att han måste få tag i namnen på dessa FBI agenter som jagar honom så han luckas lura till sig ID-brickan utav en FBI-agent under en buss-kapning (vilket han själv iscen-satt) och sedan hotar han honom att han ska döda hans familj osv om han inte får namnen på dessa agenter. Sedan har han redan skrivit ner agentens namn och tidpunkten till död så han dör precis då han utfört det hela åt Light. Dessamma händer när hela hans hus är överbevakat utav L, han låtsas skriva läxor då han i själva verket skriver namn på personer han vill ha döda... Allt är så originellt och brilliant! Jag har sett de dubbade engelska versionerna och gillar dem skarpt!


Death Note, den görs bäst som anime-serie ;)

Trollstavar, slickande vampyrer och skrivnojja

I söndags åkte jag, Bine och Leo in till stan för att se den nya Harry Potter filmen. Jag tyckte den var rätt bra, många skratt blev det men som sagt var jag inte lika insatt då jag knappt fattade att Malfoy numera var skurk, HAHA! Snacka om noll koll! Våra arlsen var trötta kvart över åtta och sedan blev det maxmat nere vid havet och det blev många skratt och det var nära att bli en liten olycka i baksätet ;)

Jag var vid Bine igår, skrev lite, för det är ju det vi gör när vi träffas. Det blev dock bara två sidor för sedan såg vi 6 avsnitt av Vampire Knight, kul att Bine gillade den! Jag har ju sett hela serien nu så jag vet hur det slutar, det är helt urflippat men jag lovar att inte berätta ;)


Vampire Knight säsong 2 ;)

Jag har insett att utan skrivandet skulle jag vara karaktärslös. Jag gör inget annat. Jag ser på film, samlar information och idéer, allt gör jag för att sedan skriva. Jag har skrivit 2 sidor nu sedan jag kom hem ifrån Bine och vill verkligen berätta vidare i min 3... 4... 5:e vampyr-berättelse =P Kan inte rå för att jag jämt hamnar på det ämnet, älskar vampyrer och mystiken i att dom är så annorlunda från levande människor. Jag kör alltid med kärlek mellan människa och vampyr, men vill göra det annorlunda i den senaste boken. Jag vill inte att det ska vara så intimt som jag gjort det tidigare, det ska vara touchie-touchie och desire men inte så mycket mer. Jag vill utveckla min vampyr-snubbe på 260 bast ;)


Mysig bild, va ;)

Komplicerat?!

Jag har bevittnat många kärlekt-tvister genom åren, det har alltid varit ett val mellan två personer som man tvingas välja. Se på Stephanie Plum, hon har Ranger och Morelli. Polis eller... ex-millitär är han väl? Och vem kan glömma Twilight? vampyren Edward eller varulven Jacob. I Vampire Knight är det likadant, Yuki ska välja mellan Kaname eller Zero (ser på säsong två nu). Kaname manupilerar mer och mer efter varje avsnitt och lurar in Yuki i sina armar medan han fyller Zero med tvival att han inte räcker till för Yuki. Zero inser mer och mer att han älskar henne men skäms då han ser att Kaname kan skydda henne bättre än han kan. Varför måste det alltid vara så svårt? Kaname har även erbjudit Yuki att bli vampyr då han som renrasig vampyr kan förvandla henne men hon tvekar och Zero lär aldrig låta det hända då han själv blev vampyr på det sättet.



Jag är besatt i serien och tar den som inspiration till min nya bok, ja jag har påbörjat ännu en vampyrbok haha! Men denna är mörkare och väldigt dramatisk då nästan hela jordens befolkning blivigt vampyrer, Blodfejden kallar jag den ;)

Vampyr-anime

Jag har fallit under förälskelse för serien Vampire Knight. Aldrig har jag gillat anime-serier, nästan avskytt dem, men nu helt plötsligt under min letan efter vampyrmaterial hittade jag en serie som jag bara älskar. Den japanska serien kretsar kring den unga tjejen Yuki Cross, som lever på kampus och är en beskyddare utav natt klassen (dvs vampyrerna). Hon blev räddad från en ond vampyr då hon var 5 år utav vampyren Kaname som tog henne till rektorn utav skolan i närheten och uppfostrades där som hans dotter. Tillsammans med sin så kallade bror (inte hennes biologiska bror utan han kom som ett föräldralöst barn till skolan) Zero patrullerar dom nätterna för att se till att natt klasserna går säkra. Yuki infinner sig ständigt i fara och med näsan i bhlöt är det kanske inte så konstigt. Zero förvandlas sakta till en vampyr och avskyr sig själv, Yuki förser honom med hennes blod då han inte längre kan klara sig på syntetiskt blod och det gör alla mer oroliga, inte minst sagt Kaname.


Zero, Yuki & Kaname

Kaname & Zero

Det är ganska originellt att ha två huvudpersoner som kretsar kring huvudrollen då hon kommer att få välja mellan dom. Kaname är mystisk men väldigt snäll och tillhör "tall-dark-and-handsome"-kategorien medan Zero är den plågade killen som man inte bara kan låta bli att bli kär i, han är mer rakt-på-sak och hans ilskna temprament klär honom precis som hans mörka uniform. Yuki känner tacksamhet till Kaname för att han räddade henne från den onda vampyren 10 år tillbaka och kommer alltid att vara kär i honom, men samtidigt så växer hennes kärlek till hennes "bror" Zero för varje dag då hon hjälper honom bära bördan som kommer att förgöra honom en dag.


Natt klassen, påminner lite om Cullens från Twilight??

Ja, jag är ganska besatt. Jag har redan kommit igenom mer än halva säsongen men varje avsnitt är bara 20 minuter långa (25 men 5 min går åt till intro haha!) och det finns bara 13 avsnitt i varje säsong.

Kök flyttat och nya omslag

Dag två på renoveringen med köket inleddes idag klockan 9 på morgonen och jag fick bära grejer från skåpen både ner till källaren och upp till vinden. Alla hyllor, skåp och vitvaror har vi fått ur köket och börjar att riva ut väggen. Det har varit helt okej med dom sysslorna jag haft så jag kan inte klaga. Igårkväll blev det sen mat, mina föräldrar kom inte på att vi behövde spis för att laga mat förrän vi installerade spisen nere i källaren vilket tog 4 timmar. Så det blev hämtpizza klockan nio på kvällen och sedan var vi nöjda och glada =)


1) urrivna köket 2) finrummet omvandlat till matrum/minikök 3) köket i källaren

Jag har pillat med mina omslag till böckerna, har uppdaterat båda böckernas omslag:


Blodlinjen var tre bilder som jag stolt lade lager på lager och fixade så att det blev en person, jag färgade dom svartvita ögonen gröna (huvudrollens ögon är gröna) och tog samma logo på omslaget som tidigare. Boken Av hela mitt svarta hjärta ändrade jag titeln på (än en gång hehe) till Kylig kärlek, bilden på en mumsig vampyrtjej hittade jag och färgade om den lite så att blodet blev rödare och så vidare... ÄLSKAR VAMPYRER!

DOWN IN THE BASEMENT!

Ännu en kväll/natt med Bine och skriveri har passerat, det var jättekul men jag fick inte riktigt till så många sidor som förra gången. Jag lyckades bara skriva 3 sidor sedan orkade jag inte vara ambitiös längre, vi snappade igenom Resident Evil Extinction och Hellboy 2 vilket tog en del av våran tid men vid halv två tvingade vi oss i säng =) Jag fokuserar just nu på att skriva klart mina vampyrböcker, Blodlinjen och Av hela mitt svarta hjärta, som kommit över 100 sidor båda två! Woohoo! Men det är dåligt att jag har samma namn till båda mina vampyriska huvudroller: Sam. Dock är det Samuel i den ena och Samantha i den andra men vem kallar folk efter deras riktiga namn...?

Nu har omrenoveringen utav köket börjat. Vi river det mesta och flyttar ner det till källare tills vidare, vi ska upp till IKEA och beställa ett komplett kök och det lär bli full hysteri här hemma. Men nu har vi bott på samma ställe i 12 år och det är dags att bygga nytt. Jag är dock inte lika inblandad som resten av byggskaran, lilla jag kan ju inte direkt flytta spisen ner till källaren direkt hehe. Framöver blir det mest grillat och snabblagat till mat ;)


Brorsan och far min tar sönder köket ;) (Mobilkameran fixad!)

Skrivarkväll med fnitter

Jag åkte till Bine igår och kom hem för några timmar sedan. Vi hade jättekul och såg 17 Again med Zac Efron (riktigt rolig men pinsam) vilket framkallade många skratt. Sedan satt vi hela kvällen och skrev på våra böcker, jag gillar verkligen att jag tagit tag om den gamla boken och skriver om den. Originalet var sju kapitel och 87 sidor lång, hittills har jag plockat bort två kapitel och skrivit om en hel del och är just nu på kapitel 8 på sidan 97 =) Det gick riktigt bra att skriva vid Bine, skrev 6 sidor och känner mig riktigt ambitiös hehe.


Här är en kul banner jag gjort tidigare på min bok Blodlinjen

Fattig sömn

Sovit några timmar i natt, mådde skit och fattade verkligen inte att jag var uppe till halv 5. Idag ska jag aktivera mig så jag blir trött och somnar som en stock ikväll, jag fullkomligt hatar att inte kunna sova! Skulle igentligen åka till Bine igårkväll men insåg att jag bara skulle bli irriterande då jag klagade på allt och alla så jag bäddade ner mig i soffan med Bambina och såg The Black Knight på 5an med Leo. Såg senare filmen 'The Number 23' med Jim Carey i huvudrollen som den besatta snubben som hakar upp sig på numret 23, den är SÅ bra! Fattar inte att han varit med i en thriller, king of comedy liksom ;) Lite kul att min födelse dag blir 23, 11 + 12 = 23 HAHA! Skrev 3 sidor på boken igår, typ klockan halv 2 =P

NI SOM FÖLJER HARPERS ISLAND (och inte vill veta slutet) LÄS INTE DETTA
Såg klart serien och det var verkligen en konstig vändning, tack gode gud att min favorit Jimmy inte var mördaren, alla trodde att det var han men en sådan snygg kille kan det ju inte vara hehe. Nej det var Henry (Christopher Gorham), brudgrummen med världens sötaste ögon som var mördaren och tydligen var han John Wakefields son också.

Målade en tavla häromdagen, tavla på Edward från Twilight, blev riktigt fin och tog bara 4 timmar att göra (hatar dock att skissa ut för jag gör jämt fel XD). Min enda svarta färgtub tog slut men det var de värt, har inte målat sedan förra sommaren o då målade jag en liknande men väldigt mer dtaljerad tavla på Jared Padalecki. Jag gillar att göra dessa tavlor, sådana med bara svart-vita linjer som man ändå kan se vem personen är. Den första jag gjorde var julen 2007 med Supernatural-snyggingarna som motiv =) Här e den senaste tavlan:


Det här är bilden jag gick ifrån, inte riktiga tavlan, får inte in bilden i datorn =(

Inspirationslös?

I min brist på inspiration tog jag fram en gammal bok: Blodlinjen, jag minns den så tydligt och tänker tillbaka på hur ambitiös jag varit när jag skrev den. Jag rättar den och skriver till lite mer utförliga grejer och tankar och börjar undra: när exakt skrevs den här boken? Jo, den 19:e juni... 2008! Förra året! Jag har skrivit Demonen i mitt liv, Topphemligt, Blod tjockare än vatten, Av hela mitt svarta hjärta och många fler på bara ETT år! Det känns som åratal sedan jag skrev men det var bara ett år! Jag startar ofta nya projekt och nu har jag 3 böcker som jag skriver på samtidigt, så jag kanske inte är så oambitös trots allt?


skriven 19-06-2008, innan Twilight-hysterin

Hetta och trasigt nät

Mitt internet funkar inte, det börjar bli riktigt jobbigt... Sitter inne vid brorsans dator och gör lite busigheter då han är på jobbet. Det har hänt mycket... Jag var med min mamma i stan och kollade hennes ben som hon cyklat ikull med 3 ggr, jagat möss i pyjamas, städat rummet, gått i hetta (ca 27 grader) från Bines hus till Ghams, sovit över hos Bine och sett på Björnbröder och som senast idag så har jag lugnat ner hundarna då det kom världens åskväder och blixtrade o haglade på lunchen...

Jag vill in till stan, kanske ska in i morgon, hoppas det. Börjar bli trött på att vara hemma i hettan men det är iaf kul att åka moppe och känna vinden genom hela kroppen =) Det känns som om man var tillbaka till Gran Canaria fast utan pool...


RSS 2.0