The day before the day

Det snöar och blåser som om han där uppe fått fnatt, förhoppningsvis går båten till fastlandet och vi kan få komma iväg idag. Det har varit strömavbrott i lite mer än en timme men nu är det tillbaka. Ska packa det sista och sedan ta det lugnt. Kommer vi iväg så kommer bloggen att stå tom länge, om inte skriver jag väl i morgon igen ;)

Åker med båten 16.45, åker med flyget tidigt i morgon bitti. Ses!!!


Måndag

Har lyssnat på musik som ska vara ifrån 'Midnight Sun' Soundtracket, det fanns många bra artister på skivan som väckte ett behov utav att hitta en låt jag var kär i för ett tag sedan; Drilled a wire through my cheek av Blue October. Låten kommer ifrån Saw 3 filmen och trots det konstiga låt-namnet så gillar jag låten. Den är inte alls så emo som den verkar, ganska söt på ett barskt sett =P Soundtracket är ju trots allt något någon bara satt ihop själv eftersom Midnight Sun inte är en film utan en bok, Twilight med Edwards syn på det hela om ni är intresserade... Skivan innehåller artister som Three Days Grace, Linkin Park, Muse, Blue October, Fuel, Taking Back Sunday och många fler. Den påminner mig faktiskt om min egen skiva jag satt ihop för länge sedan då jag ville ha ett soundtrack till mina egna böcker =)

snyggingen själv
Kunde inte motstå att lägga ut en bild på Misha Collins
(Castiel från Supernatural) han e såå snygg =)

Det kanske var faktumet att jag solat, eller också var det musiken ifrån Twilight som fick mig att kallsvettas? Hur som helst sitter jag och är hur varm som helst, tänker mycket på boken men också Twilight. Men det är ju så att i morgon åker vi..... Hur f-n ska man reagera, är överlycklig men chockad så jag vet inte hur jag ska visa glädjen.

Dagar till resa: 1!

Helgen innan resan

Hela tiden får jag frågan om hur det känns att få åka iväg till Gran Canaria men jag svarar alltid: kul. Det har inte riktigt sjunkit in ännu, jag har börjat att få lite nervositet på mig nu när jag har packväskan framför mig och tvätten är i tvättmaskinen. Kommer att få resfeber då jag väl sitter på planet, det vet jag. Jag är orolig att jag kommer att glömma något, har ju aldrig varit utomlands förrut (om man nu inte räknar med Polen för 3 år sedan). Funderar på att sola en sista gång innan resan idag, kommer nog inte hinna att göra det i stan. Måste fokusera på mitt svenska-tal som ska hållas på tisdag, jag har skrivit ner två sidor med saker jag vill ta upp men vet inte om jag kommer att komma ihåg allt. Men det går nog bra, jag ska ju prata om det jag gillar bäst: film ;)

Det som kommer att bli svårt för mig när jag är iväg är mitt skrivande. Jag skriver minst tre sidor om dagen på boken och är väldigt inne i den. Vi åker ju den 24:e och kommer hem den 2:e, det är lång tid att vara utan boken =(

Dagar till resa: 2!

Så j-vla orättvist!

Sverige måste vänta till den 30e april för att få köpa Twilight-dvd:n medan USA släpper den idag,och gissa vad?! De släpper ut en version med 3 dvd-skivor! F-n vad orättvist! Vill ha!!! Kan man inte beställa från Sverige ändå??



Dagar till resa: 3!

Körkort, so what?

Jag har mardrömmar om att köra bil. Varje gång det händer börjar allt jämt med att någon annan kör och plötsligt försvinner personen och jag måste ta över kontrollen. Jag kör ryckigt och kan inte alls kontrollera hastigheten som bara flyger iväg och det resulterar oftats att jag krashar i rädsla... Jag vet inte vad drömmen säger mig, det är alltid samma då jag drömmer om att köra. Kanske drömmer jag om det eftersom jag har ångest om just att börja köra? Eftersom jag tappade kontrollen över bilen andra gången jag övningskörde? Eller bara för att vissa personer kallar mig pucko för att jag inte tagit tag i körkortet. Det är i alla fall skrämmande och jag är trött på att kallas lat, jag har verken pengar eller tid till att börja plugga till körkort just nu så sluta klaga. Jag hatar att bli pushad utav andra som inte har annat att klaga på. Fälla kommentarer om att jag är lat och att jag kommer att få köra moppe hela livet är inget ja vill lyssna till, det är kränkande och jag orkar inte höra på det. Skulle det vara möjligt för dessa personer att tänka efter innan de säger något dumt om mig och körkortet som ännu inte är taget? Ni vet vilka ni är, snälla sluta fälla idiotiska kommentarer, det är inte schysst...

Ännu en kväll med alldeles för mycket socker i kroppen och många Supernatural-avsnitt att se igenom har kommit, skriver som en galning och har ångest om skolan. Jag försöker just nu att fokusera på boken och mig själv men det är svårt att ignorera talet som måste vara klart till tisdag...

Dagar till resa: 4!

Värme, tack!

Idag har jag varit ledig, ännu en slapp dag i handelsprogrammet och fy bubblan vad man kommer att klaga sen när alla projekt passerat och det vanliga schemat kommer igång. Det är ganska oschysst eftersom man blir så pass bekväm med tiderna att man suckar då någon säger att man ska gå i skolan till halv två... Hur som helst har jag lyckats dammsuga rummet och städat lite, har varit på lunch med pappa och Leo. Kom hem lagom till halv två och vid två gick jag ner till öster (Ja ni läste rätt: GICK) eftersom jag behövde solkräm till resan och jag kommer inte ha tid med fler shoppingrundor. Så jag köpte kräm (67kr =S), ny rollon ifall den gamla inte skulle räcka på resan och sedan lite mat, tänkte göra wook med nudlar själv ikväll ;)


En liten sådanhär blev det på inköpslistan idag

Det är ASKALLT ute, det blåser som f-n och dum som jag är så tog jag verken på mig mössa eller handskar. Frös som en nakenråtta på nordpolen men lyckades ändå komma hem med alla kroppsdelar förtfarande intakta. Vill ha sol och värme! Håller på att bli förkyld så jag är sur, vill må så bra som möjligt då jag är utomlands... Har fastnat för ännu en låt: Timo Maas - To get down, en riktigt cool trance-låt med rockmelodi ;)

Dagar till resa: 5!

Studentis-mössis


Inte världens mest smickrande bild på mig men det är inte mig själv jag vill visa upp, det är mössan som jag tryckte över mitt huvud som skulle visas. Fick den idag och blev jätteglad. Framme står det: Mia hp06a och bak står det: Student 2009, ville inte ha på mer saker för det skulle se plottrigt ut, dessutom kostade mössan över 500kr så det fick räcka med de grejer jag valde =P

Ska få åka iväg ikväll på middag hos min kusin och hennes familj, det ser jag fram emot. Dels för att jag gillar min kusin och hennes familj väldigt mycket och också för att jag får gratis mat, den andra punkten väger nog mer än den första =D

LYSSNA!

Lyssna på den här låten, den äger!
http://www.youtube.com/watch?v=RPRsTrQA0cU&feature=related

Bekväm

Ännu en dag som blir relativt slapp... Igår hade jag en lektion, den började 12 och vi skulle börja skriva på ett tal som ska redovisas nästa vecka. Efter det åkte jag, Bine och Mikaela och solade. Jag blev så glad eftersom det syntes direkt att det hade tagit, ska dit igen nästa vecka innan vi åker till Gran Canaria. Ja sitter o skiver på min bok, kapitel 6 började jag just på. Det går sakta men säkert =P Har sett på Supernatural lite, såg två avsnitt ur senaste säsongen som jag flitigt sparat ihop på datorn. Försöker få ner säsong 2 av Supernatural och (tro det eller ej) Arkiv X säsong 1. Jag har alltid undrat hur den serien var och har endast sett cirka 30 sekunder av serien då jag var 7 år, blev riktigt rädd. Jag har dessutom sett "X Files I want to believe" vilket jag tyckte var skitdålig hehe, hoppas det finns mer övernaturligt i serien än den senaste filmen..



Dagar till resa: 6!

Kapitel 1 i min bok 'av hela mitt svarta hjärta'

För er som är intresserade och orkar läsa så lägger jag ut ett utdrag ifrån mitt första kapitel av min bok:


Samuel rörde sig igenom folkmassan inne i klubben och gick ner en trappa till källaren. Endast det svaga dunsande ljudet var det som hördes ifrån den höga musiken ovan. Källaren var dekorerad med röda tyger och fåtöljer samt soffor och sängar i hörn. Det fanns olika avdelningar här och där som man kunde dra för och göra vad man än ville ostört. Samuel fick syn på Carl längst in i rummet, han satt lutad mot väggen framför ett svart bord med blicken uttråkad och vilad åt ett annat håll. Han gick fram emot bordet och fångade hans blick, sedan satte han sig ner mitt emot honom med ryggen ut över rummet.

”Så... vad ville du prata med mig om?” frågade Carl med sin ryska brytning.

”Jag behöver en ny leverantör”

”Just det, jag hörde om London. Du lämnade inte en trevlig röra efter dig”

”Jag hade ett mindre återfall”

”Ett mindre återfall? Ett återfall är att börja med kokain igen efter att ha varit ren i månader, det du snackar om har inget ord än. Jag vet inte riktigt vad man ska kalla en massaker utav en vampyr för?”

”Jag vet att jag klantade till mig, det gick överstyr”

”Ska jag vara ärlig vet jag inte om jag vill lämna över en ny leverantör till dig, så vitt jag vet kan han dyka upp i en lik säck nästa dag, precis som den förra”

”Jag kan kontrollera mig, bara jag får leveransen i tid”

Carl tog fram en cigarett ur sin jackfick och tände den med sin röda tändare medan cigaretten vippade i hans mungipa, han drog in röken ifrån cigaretten och blåste sedan åt röken åt sidan.

”Okej, men det kommer att kosta, dubbelt”

”Pengar är inget problem, är vi överrens?”

”Du får din leverans i morgonkväll, du vet mitt kontonummer”

Sedan reste sig Carl upp och gick därifrån, Samuel var på väg upp då en avdelning drogs åt sidan och en man tittade ut rakt på honom med två droppar blod som rann ur hans mun.

”Sammy, är det du?” sade mannen entusiastiskt.

”Hej Rob” svarade Samuel nonchalant.

”Vänta grabben, det var ju så länge sen”

Mannen ställde sig upp och stoppade Samuel ifrån att gå iväg.

”Hur har du haft det? Jag har inte sett dig på åratal”

”Jag har varit upptagen”

”Samma gamla Sam, fått nåt i kistan ikväll då”

”Jag har slutat, går på proper diet”

”Skojar du?! Säger du att du avstår ifrån alla underbara gående läckerbitar? Det är som att säga åt en människa att inte andas”

”Jag har inte...”

Samuel stannade upp mitt i meningen då han kände den söta doften av parfym, han visste vem den tillhörde, vem som var på väg emot honom. Hon kom ner för trappan, vackrare än någonsin. Huden sken i det dunkla ljuset, klänningen satt smickrande över hennes kropp, det ostyriga håret var lindat om hennes perfekt formade huvud, ögonen lyste som om hon inte varit lyckligare och det perfekta leendet uppenbarade sig för honom bredare än han kunde ha förutspått. Hon fick syn på honom, kände igen honom, och leendet minskade en aning men hon var koncentrerad ändå, ägnade sig åt Nina som gick bredvid henne. Alice försökte att inte stirra men det var näst intill omöjligt då synen av honom hade varit så otroligt fläckfri.

”Kände du hennes doft? Jag kan slå vad om att du skulle vilja smaka på hennes blod” sade Rob när Alice passerat dem.

Samuel spände blicken i Rob och ett brett leende sken upp i hans ansikte.

”Du känner det va? Du kan knappt hålla händerna borta ifrån en sådan fin sak, känner du dig inte frestad?”

”Nej” ljög Samuel.

Han kunde känna hur hans näve knöts ihop och hur hans mage kurrade, han kunde höra hennes hjärtslag som om han hade det inprogrammerat i sitt huvud. Han kände fortfarande doften utav henne även fast hon var långt bort ifrån honom inne i rummet.

”Nåja, om inte du vill ha henne, tar jag henne”

Rob tog ett steg framåt men stoppades av Samuel som stirrade på honom med mordiska ögon och gnisslande tänder.

”Tänkte väl det, men vad väntar du på då? Ta henne, för jag har inget emot ett natt käk”

Samuel visste att Rob inte skämtade, han skulle döda henne så fort Samuel släppte blicken ifrån henne. Han hade inga medkänslor för människor men han ville ändå inte att kvinnan skulle dö bara för att Rob fått syn på henne vid fel tillfälle på fel kväll. Det var lönlöst, han skulle bli tvungen att göra något drastiskt men kunde inte ställa till en scen just där. Skulle han bara få bort henne ifrån rummet skulle allt gå som smort.

”Okej”

”Okej, vadå?” undrade Rob.

”Jag tar henne, hon är min”

”Så ska det låta, se till att ta allt blod, inget får gå till spillo med den där”

Samuel nickade och vände sig om och tittade på henne, hon riktade blicken på honom men slog bort den nervöst. Samuel övervägde de ord han kunde säga för att få henne med sig därifrån och sade:

”Kan jag bjuda dig på en drink?”

Hans ögon var fästa på henne, fast beslutna till att inte släppa henne ur sikte.

”Jag...” försökte Alice formulera sig.

”... Tar gärna en drink” svarade Nina för henne. ”Gå nu, jag klarar mig själv”

”Säker?” undrade hon omtänksamt men nyfiken på mannen framför sig.

”Jodå, stick nu”

Alice log mot henne och följde sedan med Samuel upp för trappan, hon var nervös och hade hon inte bitit sig själv i läppen hade hon säkert hyperventilerat.

”Så vart kommer du ifrån?” undrade hon medan de gick.

Samuel stannade henne väl uppe på bottenvåningen med ena handen och Alice ryckte till. Inte för att han hade överraskat henne, utan för att hans hand var iskall.

”Kan jag prata med dig ostört?” frågade han allvarligt.

”... Visst” sade hon osäkert.

”Hämta din jacka”

”Okej”

Det var något underligt att han ville gå ut och prata med henne men Alice försökte att hålla humöret på topp och med den här killen kunde väl inget gå fel? Det kändes så i alla fall. De gick utanför klubben och Samuel ledde Alice tvärs över gatan och skymde hennes sikt till klubben med sin kropp.

”Vad vill du prata om?”

”Du måste ge dig av”

”Vad menar du?”

”Det är inte säkert, kommer du ihåg mannen jag talade med innan?”

”Ja, vad är det med honom?”

”Han är en mördare... och han vill mörda dig”

”Lägg av, du är ju inte riktigt klok” sa hon och försökte ta sig förbi honom och gå in till klubben igen.

Men han ställde sig i vägen och vägrade att släppa förbi henne.

”Snälla, du måste gå hem”

Alice tittade in i hans ljusa ögon, såg allvarligheten han utstrålade och drog efter mer luft åt lungorna.

”Jag måste in och hämta Nina”

”Nej, du kan inte gå in igen. Jag går in och säger åt din vän att du gick hem, snälla gå bara hem”

En orolig rynka syntes i Alices panna och hon försökte att hitta ord att yttra. Hon visste inte riktigt hur eller varför men på något sett trodde hon på honom, hon litade på honom.

”Okej, jag går hem...” sa hon och tog ett steg åt sidan med handen nere i sin handväska.

”Tack”

Alice tittade upp hastigt och nickade, hon skulle tacka honom och inte tvärtom. Men hon ville inte besvära honom mer så hon började gå nerför gatan med mobiltelefonen i handen på väg att ringa efter en taxi. Samuel tittade efter kvinnan, han visste ännu inte vad hon hette.


...snö

Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö, Snö... vad tror ni det är för väder just nu i stan? Just det, SNÖ! J-vla idiot, skit, förbannade land! Det är mars för bövulen! Små vita irritationsmoment fäster sig på kroppen och dränker allt i sin väg, få det att sluta, någon!!!

Dagar till resa: 7!

GLAD NYHET

Det är klargjort! Pojkarna kommer att göra en femte säsong av SUPERNATURAL!!! Det känns som igår då jag hörde talas om serien och blev uppspelt utav de två hunkarna =)

känns som igår
Säsong 1

Serienörd

Tänk vilken serie-nörd jag är, jag menar inte serietidnings-nörd utan tv-serie-nörd. Jag plöjer igenom serier som en galning och tänker för nuläget försöka hitta något mer med vampyrer och övernaturligt, visst kommer det ut serier i veckan men jag vill ha hela säsonger och inte endstaka avsnitt. Min besatthet till serier har lett mig till att följa Dark Angel, Buffy, Angel (som jag för nuvarande ser om), Blood Ties, Veronica Mars, Alias (såg ju säsong 3, 4 & 5 för inte så länge sedan), (Supernatural tänker jag inte bege mig in på men ni vet väl mina känslor angående den fantastiska serien), House, Kingdom Hospital (Fy bubblan vad bra den serien var, vill se den igen!) och listan rullar på men ni fattar... Jag är inne på Angel säsong 2, har säsong 1 på dvd och i min inspiration efter vampyrer såg jag nyligen igenom säsong 1 och fastnade för serien igen. Så nu har jag snart sett klart 2an, försöker hitta säsong 3 men den finns inte att ladda ner, snyft! Finns bara säsong 1, 2, 4 och 5, tänker inte beställa skiten eftersom den kostar över 300kr och gjorde jag det skulle jag behöva beställa säsong 2 oxå eftersom jag har inkompletta samlingar, se på Twilight bara, ville inte ha 2an men köpte den bara för att ja ville ha den kompletta serien, är jag jobbig eller vad? =P

angelsäsong3
Angel, säsong 3. Fattar inte varför vampyrerna måste ha världens fulaste överbett med gula tänder och knöligt ansikte, kan dom inte bara ha spetsiga tänder och annor lunda färg på ögonen? Men de va ju svårt på slutet av 90-talet...

Lite uppdateringar om boken min: Är över 40 sidor nu och inne på kapitel 5, räknar med minst 5 kapitel till men man vet aldrig hur det kommer att gå. Förhoppningsvis hittar jag inspiration och ork nog till att fortsätta över 100 sidor, är stolt över min tidigare bok som var klar på 125 sidor, vill gärna skriva fler sådana =)

Dagar till resa: 8!

Blandade känslor

Vet inte riktigt vad jag tycker om vinnarlåten, fattade inte att auf ugla kom 2a! Hon var den sämsta men ändå lyckades svenska folket att rösta fram henne långt, det börjar att bli jobbigt med alla idioter som röstar... Men vinnarlåten var iaf bättre än uggla, opera-stilen är inte riktigt något jag hoppar och blir glad över men den är väl okej... Hejjade på Måns, brorsan på Alcazar, pappa på EMD och morsan på Malena (som vann). Kommer vi nu till den internationella tävlingen, är ju tveksamt men om vi gör det, kan låten vi har antingen bli utbuad eller älskad eftersom den är så pass ovanlig.

vinnare av melodifestivalen09
Malena Ernman - La voix

Underworld

Letandes efter mer inspiration ser jag än en gång på Underworld, den bästa vampyrfilm som någonsin gjorts. Det var 2001 som jag såg Underworld första gången med hjälp av Magnus (vasa) som var snäll nog att bränna ut den till mig, den öppnade upp det stora intresset för vampyrer inom mig och jag har varit helt facinerad utav vampyrer ända sedan dess. Det är något magiskt om filmen, ett exempel är bara början som fångar ens uppmärksamhet direkt. Ett avlägset andetag drars och en massa mörka och mystiska bilder kommer fram. Hela miljön i Underworld är fantastisk, de regniga gatorna, fantastiskt strukturerade byggnaderna som herrgården vampyrerna håller till i, varulvarnas tunnlar och vampyrernas gömställe som skyddas med kameror och högteknologiska vapen. Filmen är full med fantastiska vinklar, otroliga scener som tex då en varulv/vampyr hoppar ifrån en byggnad och landar perfekt på sina fötter. Jag älskar Twilight, men det är ingen actionfilm, Underworld tar hem priset för bästa vampyrfilm och det finns inget som kan slå den!

bästa vampyrfilmen någonsin

Hemma och hungrig

Det är konstigt att varje gång jag kommer hem så måste jag be efter mat för att få det. Mina föräldrar frågar aldrig mig vad jag vill äta till frukost, eller om jag behöver något ifrån affären. Inte undrapå att jag köper skit och äter chips till frukost när det enda som finns att äta är knäckemacka och leverpastej. Glömde att ta med mig mina mackor ifrån stan så det blev ingen frukost i morse, har en nudel i skåpet som kan föda mig en gång under min vistelse hemma...

Försöker att komma på mer idéer till boken som nu går trögt, måste ta reda på mer om hur min huvudroll ska hitta till de personer han vill åt, hur gör man det? Han har inga kontakter men är ju en vampyr på ett uppdrag att hitta sanningen...

Melodifestivalen avgörs ikväll, jag håller på Måns och H.E.A.T, tror att Måns vinner och det skulle vara roligt. Hoppas vi får komma med i Eurovision Song Contest i år men tror inte det...

Dagar till resa: 10

I väntan på att något ska hända

Har inte skrivit på ett tag, har shoppat och jobbat för pappa med Twinsticks som blev klara igår. Igår var det ganska varmt, plusgrader fanns i luften och trots att min mage gjorde uppror efter mat och min lilltå skrek efter plåster så var det jättetrevligt att gå hem. Skrev på boken igår, kom fram till kapitel 4 som jag kommer att skriva vidare på idag ;) Sitter på Engelskan som inte än har börjat, väntar nog på ett exempel ifrån en hörövning i nationella Engelska B...

Dagar till resa: 11

Det går hett till för vampyren

Har verkligen kommit igång med min bok, skriver som en galning och har tusen idéer som jag vill få in. Just nu har jag börjat komma igång med den fysiska kontaken mellan mina huvudroller och det är kul att skriva om, älskar den smärtsamma men behagliga atmosfären som jag skapat mellan människa och vampyr.

min bok
nya bokomslaget =)

Drömmde om Edward (ifrån twilight) inatt, inte så konstigt eftersom jag tänker på att läsa boken ständigt, drömmde att jag träffade skådespelaren Robert Pattinson (han heter så i verkligheten) och det visade sig att han inte spelade vampyr utan var en vampyr på riktigt. Det gick fram och tillbaka i olika frekvenser och allt var suddigt och konstigt, kommer ihåg att jag pratade med honom om vilka Stephenie Meyer böcker han ägde, väldigt mysko...

Dag två till shoppingrundan ska inledas idag, hittade 4 linnen och 3 trosor igår men allt hittade vi på H&M så vi lär säkert hitta mer idag då vi går till andra affärer, hoppas vi hittar frans på H&M för han fanns inte i min storlek på Cubus =(

Dagar till resa: 13

I'm black baby

Snön vräker ner och gör en som cyklist blind, hatar att cykla i sådana väder och idag hade jag på mig min vårjacka, kanske något dumt med tanke på vädret men jag frös inte... i alla fall inte på överkroppen, det är kinderna som är värst. Håret var riktigt snyggt i morse men nu är det något plattare och vill inte vara lika fluffigt som tidigare, men färgen är ju bara ascool och jag har inte en annan färg i hårbotten för en gångs skull =)


svart och fint igen :)


Dagens shoppingrunda infattade 4 linnen och 3 par trosor, fick dessutom en fin sminkborste för 19kr som jag verkligen var i behov av då jag tappat bort min förra =P

Dagar till resa: 14

Ny titel

Har varit en okej dag, Engelskan gick relativt bra och kallköket var roligt... till en viss del.


Cesarsalladen som Angelica och jag gjorde på kallkök, god va den =)

Har färgat håret och bara suttit och flummat med Bine, en riktigt mysig kväll har det varit =) Bytte titel på min bok, tyckte inte om min förra: avsikt okänd. Den var något "mystisk" om man nu kan kalla det för det, eftersom boken till mesta dels består av kärleken mellan två individer så tog jag till namnet 'Av hela mitt svarta hjärta'. Fick idén då jag lekte lite med ord och kom på frasen "Jag älskar dig av hela mitt svarta hjärta".

Dagar till resa: 15
(Hoppas ledighetsansökan går igenom...)

Ingen bra start

Hade köpt långfranska för att kunna göra rostade mackor, men nu på morgonen fanns det ingen brödrost, tar hyresvärden upp allt nuförtiden eller?! Så min frukost bestod av oboj och chokladkex, vägrade ta varma-mackor-maskinen som Bine och Pontus tog. För att toppa det gick inte min sminkning bra, jag har glömt att ta mina tabletter så mitt huvud är en enda röra, blir bara grinigare och grinigare för varje minut och ser verkligen inte fram emot denna dag som kommer att omfatta Engelska C och kallkök (om han nu dyker upp, hoppas inte för idag är jag skitless på allt). Skulle behöva sisådär två timmars mer sömn och en klok frukost, får handla i eftermiddag...

Sol, bad och shopping

Kom just ur solariet, solade bara i 15 minuter men det var varmt nog för mig, vet inte riktigt hur jag ska klara av värmen utomlands eftersom jag är en relativt varm människa som gillar svalt. Har ju aldrig varit utomlands så det lär klart bli en omställning för kroppen min, det som är bra är all vatten och sol för mina sår, på så sett lär min kropp vara glad. Det skulle vara kul att komma hem och vara brun, det har jag aldrig varit, jag har bränt mig och blivigt brun men det var längesen.

Vill verkligen shoppa, ska göra det i veckan, för att hitta lite mer kläder jag ska ha till resan. Har bestämt mig för att hitta en klok bikini-topp eftersom jag har jobbigt stora bröst och behöver då en icke-halterneck-topp. Toppen behöver inte vara någon speciell färg men underdelen jag kommer använda är svart vilket passar till det mesta. Det bli antingen H&M eller Lindex, gissar på H&M men Lindex brukar ha fler storlekar att välja på. Bine har lovat att följa med på min shoppingrunda i veckan, så det ska bli kul =)

Dagar till resa: 16

Kärlek?

Jag har aldrig varit kär, så är det bara och jag vet inte om jag kommer att hitta någon, ibland känns det omöjligt. Jag skriver med fina ord, beskriver kärleken mellan två individer men sanningen är att jag vet inget om kärlek, jag vet ordens innebörd men själva känslan bakom dem är främmande. Jag kan beskriva smärta och ensamhet, det har jag erfarenhet av, det är väl därför ord kommer så lätt för mig...

Vampyr-nojja

Kom just hem ifrån att ha varit vid Bine i två timmar, vi satt och flummade och kollade på friidrott och mysade med Skorpan. När jag är med någon annan känns det som att jag kommer tillbaka till verkligheten, lever just nu på rosa moln och tänker på inget annat än min bok. Vill verkligen se vampyr-filmer för att få mer insikt och fler idéer, har redan sett Twilight och Låt den rätte komma in men vet inte vad som blir på menyn framöver. De vampyr-relaterade dvd/vhs:erna jag har är bara Underworld, Buffy, Blade, Dracula 2000, Angel och Nosferatu (fattar inte att jag köpt den dåliga filmen). Och jag kan filmerna utantill, skulle dock vilja se en vampyrfilm som jag vet att jag haft i min samling: Queen of the damned. Men jag har letat genom alla samlingar, cd-spindlar, fodral och lådor och kan inte hitta filmf-n... Får väl se på en icke-vampyr-film som har skräck i istället, dom har jag faktiiskt många utav, frågan är bara vad man ska välja...

film

Dagar till resa: 17

Vågade äntligen!

Jag såg Twilight-filmen... och överlevde till min stora förvåning. Om ni bara förstod den besatthet jag gick igenom då jag läste böckerna och sedan såg filmen för första gången, Jennie började se på Twilight och pratade om det hela tiden vilket fick min besatthet att bubbla upp till ytan. Jag klarade knappt av att se trailern, inte ens höra på låten till filmen, det har jag än svårt med. Men nu gav jag mig f-n på att se filmen igen och klarade det! Tror jag kan fokusera på min bok ändå, jag var rädd för att inte kunna fokusera på boken då jag hade Edward och Bella i huvudet men det kan nog gå ändå, lär nog drömma om Edwards guldfärgade ögon i natt men det tar jag gärna med mig till lilla drömlandet =) Vet ni vad?! Stephenie Meyer, författaren, var med i en scen på fiket! Det såg jag inte första gången jag såg filmen!



Vet att jag skriver minst två inlägg per dag, idag 3 inlägg(+ natt eftersom de är sent), och att det blir lite väl mycket men jag har så mycket att berätta och ingen att prata med. Om ni som läsare tycker det blir för jobbigt ber jag om ursäkt och ni som riktigt hatar mina långa inlägg: läs dom för f-n inte då haha!

Filmtips: Doomsday

Doomsday är en film fylld med action, dramatiska vändningar, knäppa folk, snabba fordon och blodsplatter. Året är 2035 och London har precis återhämtat sig efter ett dödligt virus kallat "Reaper", Sinclair är en våghalsig kvinna inom specialstyrkan som får i uppdrag att hitta botemedlet mot viruset som än en gång nått upp till ytan på Londons gator. Hon beger sig in i det så kallade övergivna området men får sig en överraskning då en hel drös med överlevande lever som galna huliganer och förgör allt i deras väg... Det som blev lite magstarkt för mig var när huliganerna brände en snubbe levande och skar ut hans kött för att äta det, annars var det inget jag reagerade starkt på. Gillade verkligen scenen då Sinclair skulle slåss mot en tyrann och överlevde, publiken buade och hon stod kvar och flinade. Slutet var AWSOME! Hon tog över huliganernas boning och gav dem ledarens huvud och sa:
"If you're hungry. try a piece of your friend"
Skitbra film med Rhona Mitra i huvudrollen, se den!


Anteckningar

Jag ser alltid till att ha mitt anteckningsblock framför mig, vad som än händer så skriver jag alltid ner något. Varesig det handlar om ett avsnitt av en intressant serie eller en film eller en bok eller rent utsagt bara en tanke som dyker upp på väg till ICA Maxi så skriver jag ner det. Pappret blir fyllt med små anteckningar som namn, adresser, intressen, händelser och stycken ur den nuvarande boken jag skriver på. Det knäppa är att jag tänker på engelska, vilket jag och Bine har gemensamt, det resulterar i att jag antecknar på engelska och måste sen översätta det. Här är ett stycke jag skrev tidigare:
He looked at her. He could hear the music playing against her ears, the fast drums along with a suthing melody half classical. He watched her consentration towards the work and the dedication to the music playing. He was facinated by both. Det är bara att omvandla orden till svenska och ta lite hjälp ifrån lexikon på nätet, gillar verkligen den nya boken och letar efter mer musik som kan ge inspiration =)


Omslaget till min nya bok

Dagar till resa: 18

Shopping

Gick på stan med Bine och Jennie idag, Jennie skulle hitta lite grejer inför sin resa som börjar på lördag, själv ville jag hitta något att köpa och slutade upp med en mascara som jag ser som en bra investering =) Prövade oxå en klänning som vi gav namnet 'frans' till, ni fattar nog när ni ser klänningen, den tyckte jag om och tänker kanske köpa den som festklänning =)


'frans' och min nya mascara =)

Designers, Lady GagGa och vampyrer

Efter att ha sett filmen igår om designers och alla vackra kläder så letade jag runt lite på internet, hittade en massa olika kläder ifrån designers och hittade en klar favorit: Valentino. Varje klänning jag fastnade för hade hans namn under bilden, gillade varkligen variationerna av färger och tyger =) Dessutom har jag fått nojja på låten 'Fashion' av Lady GaGa, tycker den är asbra och spelar den jämnt, även fast jag håller på och skriver på min knäppa bok. Min bok går bra, är inne på kapitel två och förvirrade Bine med handlingen igår och hon drog en suck, ja jag vet att den är lik Twilight men jag har en idé i huvudet och tänker utveckla den hur det än går. När jag tänker efter är Twilight ganska lik min förra bok med, men jag kan ju säga att jag har med mycket mer drama och monster än Stephenie Meyer inkluderat i sina böcker, kanske inte en hel drös med varulvrar men döingar, demoner och en varulv faktiskt ;) Skrev som en galning igår och älskar att skapa relationer mellan huvudpersonerna som för tillfället inte ens vet varandras namn...

klänningar ja gillar
Favoriten min är den lila/rosa längst ner till höger :)

Dagar till resa: 19

Produktiv

Det har varit en ganska produktiv dag, kände mig inte riktigt pigg i morse så det blev en stillsam dag idag. Jag började min morgon med att se skräckfilmen 'The Uninvited', det var en dåligt inspelad version men sevärd. Gillade de få elementen i handlingen som skrämde slag på mig och slutet hade en oväntad vändning vilket är ganska vanligt i skräckisar, en klar favorit. Efter skräck var det dags för komedi, såg 'Confessions of a shopaholic' som var mycket dåligt inspelad; ljudet försvann och stämde ibland inte ihop med handlingarna, personer ställde sig upp framför bilden och bilden var något sned. Men den var faktiskt bra, en hyfsad version för att vara en film som inte släppts på bio i sverige ens...


(Confessions of a shopaholic och The uninvited)

Har skrivit på boken, kommit några sidor framåt och känner mig entusiastisk om handlingen vilket är sällsynt. Har ändrat handlingen för femte gången men tror att det ska gå bra nu... längtar hem till fardhem, bambina och mina böcker =(

Dagar till resa: 21

Låt den rätte komma in

Åh vad glad jag blev utav denna film! Älskar vampyrer och hatar igentligen svenska filmer men denna var ju suverän. Filmen är baserad på boken med samma namn skriven av John Ajvide Lindqvist (har beställt just den boken) och handlar om Oskar som är mobbad och utstött i skolan. En dag möter han Eli, ovetande att hon är en vampyr blir han vän med henne och komplikationer uppstår då Eli hela tiden tvingas jaga efter blod... En riktigt dramatisk och gullig film, precis i min smak. Gillade relationen mellan huvudrollerna och kunde dock inte sluta tänka på Twilight men den var asbra. Och har jag rätt lär boken vara ännu bättre =)

bilder från filmen

Tröttnar aldrig på dem

Det är konstigt att det finns sådana låtar man aldrig tröttnar på, och jag har två: 'Propane nightmares' och 'The other side' av Pendulum. Jag upptäckte gruppen till slutet av det förra året då jag samtidigt upptäckte Twilight-böckerna. Jag lär nog alltid tänka på Twilight då jag hör låtarna, men de är inte bara riktigt bra utan texten passar ibland ihop med böckernas handling, tex:

(The other side)
You were so precious, but now you've gone your way
And I am falling appart, under the waves...


I bok 2 lämnar Edward Bella och hon bryter ihop, hon försöker ta självmord genom att hoppa ner ifrån en klippa och drunknar nästan. Hade just den låten på repeat då jag läste 1an (vilket tog mig 2 dagar att läsa ut haha!). Gillar jag en bok går jag verkligen in i den och Twilight var inget undantag, jag andades, åt och tänkte Twilight. Och det värsta var att ingen i min närvaro visste ens vad det var för bok!! Jag var ensam och besatt och nu får jag höra att nästan alla mina kompisar läser boken, vart var ni fem månader sedan dudes?!

Vill ni lyssna på låten så finns en länk till den här:
http://www.youtube.com/watch?v=zENtEumtyBI

Längtar efter mina böcker, kan inte kasta mig på Breaking dawn ännu, tänkte läsa om den första innan jag dyker in i det okända. Lär få böckerna till slutet av veckan, troligen kommer de i morgon men jag får inte dem förän på fredag då jag kommer hem till fardhem.

Dagar till resa: 22

Seg måndag

Vaknade utav att Bine drog upp min dörr, försov mig men klarade mig tidsmässigt ändå, slängde i mig frukosten och kläderna var på innan jag lämnat rummet. På engelskan blev man inspekterad av läraren och jag och Bine gick till biblioteket för att kopiera böcker till min uppsats om vapen i amerika (suck) och jag kan säga att det blev mycket fniss =) Är ledig nu framöver, kallkök var inställt idag så jag ska iväg på lunch med far min och sedan ska jag jobba med twinsticks och försöka tjäna ihop mer pengar till resan.

Ciao!
Dagar till resa: 23

Bok, bok och bok

Jag ändrar mig varje dag, det är bara att inse. Jag hoppar mellan böcker och just nu har jag stannat på något som håller mitt hjärta väldigt kärt; vampyrer. Jag kommer ihåg den första bok jag skrev om vampyrer, Bortom mörkret, som jag var helt frälst i och kan än idag komma ihåg hela handlingen. Så den nya bok jag börjat på heter 'Avsikt okänd', på hyllan har jag lagt två agent-böcker 'Topphemligt' och 'Täckmantel tvilling' men skriver lite då och då på den senaste, på hyllan finns också 'Demonen i mina drömmar', 'Bevingad varelse' samt 'Blodlinjen 2' som handlar om demoner och vampyrer. Har svårt att bestämma mig, min lärare sade åt mig att skriva om allt i en bok, så på sett och vis gör jag det i Avsikt okänd, jag blandar agenter med vampyrer. Min idé till nya boken är att skapa ett band mellan två individer som igentligen ska vara fiender, huvudrollen Alice arbetar med att spåra och döda vampyrer och har blivigt tillsagd att vampyrer saknar skulldkänslor och rationallisering. Hon får sig dock en frågeställare då hon möter Matt, vampyren som vill allt ifrån att skada henne... Låter det komplicerat? Kanske det. Jag hade tänkt att få vampyren att dyka upp vid de mest privata tillfällen, tar lite inspiration från Plum-böckerna då den nystiske och roliga Ranger dyker upp som han vill...

en utav mina böcker

Har börjat komma in på spåret med Twilight igen, funderar starkt på att läsa den sista boken och faktiskt beställa hem den första för jag har bara 3an och 4an. Vill få tag på 1an, 2an vet jag inte om jag orkar läsa igen (grät så hårt att det gjorde ont när jag sov, jag är väldigt sentimental) men lär väl beställa den för att göra samlingen komplett. Vill ha specialutgåvan av första boken men kan inte hitta den, snyft!

Dagar till resa: 24

Full = dum!

Varför ska man dricka? Alkohol smakar piss och man blir ju dummare än ett lamm på en halv hjärncell, anledningen till min agression är de fulla och högljudda idioterna belägna just nu precis under mitt rum. Klockan är över ett på natten och dom är ännu igång, dom har skrikigt hela kvällen och varit helt j-vla hjärndöda. LÅT MIG SOVA! Jag framstår jämnt som glädjedödare men vad ska man göra då man är helt slut och vill bara sova, kan man inte ha kul utan alkohol? Varför måste ett gift föras in i våra blod för att vi ska ha ett roligt samtalsämne?


RSS 2.0