Min källa till bra böcker

Jag har aldrig tyckt om böcker, inte alls faktiskt, suckade då jag skulle välja en bok i skolan att läsa under lektionerna. Men det ändrades drastiskt på gymnasiet. Alla har nog en källa till bra böcker, en webb-sida, rolig supporter eller i mitt fall: Jennie. Jennie presenterade mig för Janet Evanovichs böcker med Stephanie Plum, blev kär direkt! Har ALLA böcker i serien, började på svenska men min ivrighet drog mig till att läsa de engelska då jag inte kunde vänta på översättningarna. Böckerna 1- 11 är på svenska och 12-15 är på engelska plus mini-novellen Visions of Sugarplums och Metro Girl (Bok 15 fick jag idag!!!). Efter De böckerna satt hon och berättade om en vampyrbok som hon trodde jag skulle gilla: Twilight. Dem köpte jag alla 4a på engelska, anledningarna var väl något tunna men den största var väl att jag gillar engelska. Den sista boken som jag så sent som i fredags blev tipsad om: Olivia Joules fria fantasier, står på tur i läsningen och i min bokhylla. Enligt Jennie var den rolig och Jennies ord litar jag på ;) Hon har haft rätt hittills, så då borde det inte vara något oväntat att lita på att denna bok kommer att vara bra =)


Dagens fångst direkt i brevlådan: Fearless fourteen, Fingerlicking fifteen & Olivia Joules fria fantasier!

Roswell High

Kommer ni ihåg Roswell? Inte själva kraschen utan serien som gick i början av 2000-talet? Det gör jag, mycket väl... Och jag har böckerna bakom serien, läste dem när jag gick i 7an och tänkte inte mer på dem. Det var i förrgår kväll då jag drog ut en utav böckerna när jag satt framför Sims2, och väntade på att det skulle sluta hacka, som jag började att läsa dem. Jag har dragit mig igenom två böcker nu och måste säga att dem är riktigt bra. Dock är det lite svårt att läsa, jag kan serien så väl och känner igen karaktärerna från topp till tå, så förstå mig att när boken säger att den fjärde utomjordingen är en kille vid namn Nikolas så blir det lite knasigt? I serien är det en tjej, Tess (Emile De Ravin från Lost) som är den fjärde utomjordingen. Det är bara småsaker som är annorlunda men de måste ju bredas ut eftersom det gjordes 3 säsonger av den mycket roliga och absurda serien. Jag har inga större minnen från böckerna, det var ju trots allt så länge sedan jag läste dem ;P



Det är ännu konstigt att se skådespelarna i andra film/tv-projekt utanför Roswell-serien. Katherine Heigl (Greys anatomy, 27 dresses) kommer alltid att vara och förbli lilla Isabell som vandrade genom andras drömmar, Jason Behr (Grudge, Skinwalkers, The tattooist) kommer alltid vara Max som visade sig vara en kung på hemplaneten... You get it...;)

So many games and so small "grafikkort"

Jag vill SÅ gärna spela en massa spel men har inte datan för att få allt att fungera klokt. Min dators insida liknar något som skulle kallas för stenåldern, enligt datakunniga ;) Tänk vad jag skulle spela spel annars... Sims 3, Silent Hill, Resident Evil, Left 4 Dead, Alone in the dark... Men som sagt klarar inte datorn av grafiken och de inställningar som behövs så, vink vink spelen!


Silent Hill 5: Homecoming

Jag har blivigt kär. Kär i spelet 'Prototype', ännu ett spel min data aldrig skulle klara av. Det låter väl ganska knäppt men jag gillar det verkligen, att få gå omkring och slåss mot militären, regeringen och alla äckliga mutationer på gatorna är så roligt. Man spelar Alex Mercer, en man som utan minne flyr från militären som vill döda honom och är på jakt efter vad som verkligen hände då han förlorade minnet. Allt utspelar sig i en storstad, New York kanske, där ett konstgjort virus kommit ut och gör befolkningen till zombies och andra experiment till köttätande galna monster. Alex är en mutation, en avvikelse med krafter bortom det vanliga och det är SÅ KUL att spela honom! Själv spelar jag inte, utan min bror sköter kontrollerna och jag "hjälper" honom bredvid hehe.


Prototype

12 befolkade år

Pink, Jennifer Garner, Aston Kutcher, Liv Tyler, Britney Spears, Alysson Hannigan, Orlando Bloom, Lil Kim, Anastacia, Good Charlotte... De kändisarna sitter över min dörr, kan ni tänka er hur resten av rummet ser ut?

De som känner mig vet att mina tapeter består av bilder, bilder på kändisar och filmer. Jag började sätta upp bilder som jag fick när jag var 7 år utav moster Lena, jag fick staplar med Okej-tidningar och i varje fanns ett fåtal affischer som jag satt upp. Varje gång det blev lite trångt tog jag ner den jag tyckte minst om och ersatte den med en ny. I 12 år har jag fyllt väggarna med Britney Spears, Darin, Jessica Alba; Chad Michael Murray och alla möjliga filmer och serier som kom till hands. Personer som bott över har sagt att dem känner sig bevakade, hihi, jag tycker det är mysigt med en massa affischer och olika roliga personer på väggarna. Men nu börjar det kännas lite omoget, vill tapetsera till en riktig färg (den nuvarande är vit och tråkig så fatta varför bilderna finns på plats) och få ett mysigt rum. Men mina föräldrar vill aldrig och det är så svårt att ta ner vissa affischer, så därför har jag skapat en urklippsbok typ. Den jag har börjat på (nästan full) är på min favoritskådespelare Jessica Alba men jag har inga bilder kvar på henne nu hehe. Tänker påbörja en till för övriga oförglömliga bilder som jag inte törs slänga ;)

Garderob rensad

Efter att jag tvättat insåg jag att det inte skulle gå att pressa in mer kläder i min garderob, jag tog upp en stor svart plastsäck och fyllde den med kläder som ska slängas och en GK:s-kasse. Sedan drog jag ut alla kläder och började att vika, i ca 30 minuter satt jag och höll på sedan orkade jag inte längre. Men fint blev det och nu kan jag hitta de kläder jag ska ha på mig och slippa dra ut en rosa tröja i storlek S som jag haft i 6an =) Sparade dock en klänning som jag inte kommer i, en vit en som är riktigt fin och är en storlek för liten för mig, bara att banta så jag kan ha den på mig ;)

Såg klart Prison Break igår natt, NO LIFE AB ;) Och jag tycker att andra säsongen är jobbig, fattar varför jag tappade suget men försöker att se igenom det ändå. Funderar starkt på att göra en video, det var så länge sedan sist och jag har miljontals med ideer och ny musik så det är nog inte osannolikt att en liten video kommer inom snar framtid =)

Jobb och fängelsen

Tittade på avslutningen av studenten i Klinte igår då Jennie gick ut, hon var så fin! Det var jättefint väder och jag och mamma spenderade hela dagen ihop, det var länge sedan... Hon tänker säga upp sig på jobbet eftersom företaget ska flyttas men bara 17 anställda får hänga med utav all personal på fabriken, hoppas hon hittar något annat hon kan arbeta med för hon har aldrig haft något annat jobb, hon har haft samma i 22 år nu.

Ska ha fest på midsommar med familjen och lite vänner, ska fira brorsans 20års dag och att jag tagit studenten. Och dessutom midsommar hehe. Vi tyckte vi kunde köra ihop det istället för att ha allt på 3 olika fester med bara några dagars mellanrum =P

År 2005 satt många tittare fastnaglade vid tv:n en kväll i veckan i väntan på att deras favoritprogram skulle visas och förbluffa dem än en gång. Programmet hette(heter) Prison Break. Häromdagen såg jag de 3 första avsnitten i säsong 1 och fastnade igen, blev tvungen till att ladda ner hela första säsongen och har plöjat mig igenom halva nu med bara några dagar i bagage. Fick nästa säsong av brorsan så den väntar på mig efter den första. Jag såg fram till halva säsong 3, sedan tappade jag lusten då det blev så komplicerat och jag lade ner det. Nu tänker jag ta reda på vad som hände efter Michael satt sin for inuti fängelset Sona i Panama, Im a woman on a mission haha!


Vilken pärla!

Flyttade ur boet igår, det var jobbigt eftersom vi fick städa från klockan tio till fyra, kul nu att det är över iaf. Rummet är överfyllt med kassor av grejer och kläder ligger utspritt på golvet då jag försökt att hitta det jag ska ha på mig, som att det inte är nog med att ha det minsta rummet i huset så är det fullt med saker oxå hehe. Har röstat i EU valet idag, Piratpartiet såklart, och det gick väldigt fort och smidigt och behövde inte visa legg, kändis för fan =P Såg "Wild Child" idag, en typisk tonårs-film men riktigt underhållande och det var kul att se Alex Pettyfer igen, han var riktigt snygg i filmen =)

Brorsan hjälpte mig, delvis för att jag tog över hans data för att spela Sims 3 men ändå, med att sätta in en ny hårddisk på 150 GB vilket gör att min lilla ensamma hårddisk Blip-blip inte längre blir ensam och fick över 38 GB ledigt då jag flyttade film-mappen hehe ;) Jag tackar stort för hjälpen och på köpet fick jag äntligen internet!

Jag sitter och pillar på min bok, har lite problem då jag aldrig kan bestämma mig om hur huvudrollen Mischa ska se ut:


Mörkt hår med blåa ögon? Eller blond med bruna ögon? Hjälp!

Nybliven student i en trasig värld

Nu var studenten över, öronen surrar efter basen från gårdagens musik och fötterna skulle behöva ett fint fotbad men det var kul. Jag skulle kunna vara originell och säga att jag aldrig varit med om något liknande, men då skulle jag ljuga hehe. Vi fick göra hela köret mad vagn i 9an så det var inte så speciellt, det var dock en himmla "rush" att få springa ut på ballkongen på VisbyStrand och skutta runt framför hundratals med föräldrar och resterande åskådare!

Trots att jag lever livet här i stan så går det inte så bra hemma har jag fått höra, jag går inte in på några detaljer för det kanske inte är så kul men familjen är inte direkt samansvetsade och oron över jobb är inte bara något jag känner utan det gör min mamma också då hennes jobb funderar på att sparka en hel del folk. Det är lite svårt att hålla humöret uppe när jag vet att min familj inte är lyckliga, igår var jag ovetande men jag tror nog att mina föräldrar ville ha det så så att jag förblev lycklig på den dagen. Hoppas verkligen att mamma klarar sig igenom utmaningarna och att det lugnar ner sig hemma...

Ska ännu hämta min cykel som står nere i innestan, orkade inte hämta den igårkväll då mina fötter skrek: HEM! Ja sitter och skriver på Bines dator, ser på MTv och Ztv för att få höra lite ny musik men det är ganska sällan det händer =P Jag får ingen ro att skriva, det får bli i morgonkväll antar jag. Det är SÅ tråkigt utan min egna dator, jag har förvandlats till en soffpotatis och e skittrött...

Bye bye

Jag ska plocka ihop datorn och bege mig till skolan, ska få betygen och jag hoppas på MVG i Engelska B, HOPPAS! Av någon anledning är jag nervös, vet inte varför. Jag kommer vara utan data tills på lördag, så.... Hej då, hoppas på en lyckad student med fint väder!


Fnittervarning!

Såg trailern på 'New Moon', inte någon som ett fans har gjort utan den riktiga.... Av någon konstig anledning fnittrade jag som en liten unge och blev i extas. Trailern var fantastiskt, den kommer bli skitbra, scenen då hon skar sig var med och då han lämnade henne, CANT WAIT!... till november, suck.


Varma tisdag

Ja... i morgon lämnar jag in den bärbara datorn som vi i handelsprogrammet fått under vår skolgång, det kommer bli så tyst i rummet eftersom det är ett stort rum med nästan inga grejer i det, jag har ju halvt tinnituss så det är ganska skönt med en surrande data på om natten ;) Men jag kommer väl hem på fredag så det är inte så långt kvar nu, det känns overkligt att det snart är slut....

Har sett Fired Up idag, den var... okej. Jag har lite svårt för komedier och finner dem förutsägbara och det var verkligen den här filmen, två killar åker till hejjarklackslägret för att ha ihop det med tjejer men det slutar med att dem älskar cheerleading och hjälper laget in i finalen... som sagt, förutsägbart.


Funderar på att färga håret, har hårfärgen framme men velar på om jag sla lägga i det. Ska gå från kolsvart till mellanbrun så hoppas det biter, jag har ju färgat håret minst 100 gånger imitt korta 18-och-ett-halvt-åriga liv så ibland händer ingenting då jag färgar, men hellre det än missfärgning ;)

Jag vill skriva på mina böcker men orkar inte, tänker bara på vagnen och studenten så det blir bara fel då jag ska försöka komma på en dialog hehe. Men det skulle vara bra att få skriva nu när det finns stavningsprogram på den här datorn för hemma finns verken stavning eller synnonymer....

Målarfärg och mygg

Har varit ute i Stenkyrka, har aldrig varit där tidigare, och jobbat på vagnen. Vi skulle ha träffats vid 3 och åka iväg men det tog ytterliggare 40 minuter innan grabbarna bestämde sig för att anlända. Vi var ute till 4 och jobbade på, iaf de flesta utav oss, till klockan halv åtta. Vid åtta var jag vid säve och hade planerat att köra drive-in med cykeln på max men var SÅ hungrig att jag satte av raka vägen hem och åt en XL portion med schitzel och potatisgratäng, det var mumma! Nu e ja proppmätt och trött, jag frös som em rakad pudel och fick ett dussin myggstick samt svart färg på mina ben (av alla ställen...) thihi. Men det var helt okej, nu när man fått mat i magen så är man lycklig och gla' =)

Snart så

Har köpt mer grejer till studenten... det blev dyrt.... Köpte vita leggins 98kr, vita sockor 59kr (har inga vita hehe...), vit t-shirt bh 149kr, silveröronhängen 98kr, brun hårfärg 59kr och så unnade jag mig med en ny blå t-shirt som gick på 98kr den med ;) Svettas verkligen i den här värmen, kul att den äntligen kommit till Gotland men hu vad det är jobbigt då det är vindstilla hehe. På torsdag smäller det, då ska vi gå ut 3an och jag har plötsligt drabbats med ledsamma känslor eftersom jag inte har tryggheten med skolan kvar, visst man kan gå högskola men vi vet väl alla hur jag tycker om att plugga...

Alla böcker har jag tagit hem, förutom 3 stycken som jag tänkte att jag kanske ville fördriva tiden med i stan då jag blir utan data. Måste snart börja städa, rummet är inte så jobbigt eftersom mer än hälften av grejerna redan har tagits hem men resten av lägenheten måste ju städas...

Har plöjat mig igenom säsong 1 av Las Vegas, jag tycker inte riktigt om den men har inget bättre att se. Tänker nog sno brorsans mapp med säsong 2... Glor ännu på sista boken med Twilight, nu är den brydligt instoppad i bokhyllan omgiven av 20 andra böcker och han (jag kallar den han) sitter stolt högst upp i hyllan och stirrar på mig med hotfulla ögon haha!

RSS 2.0